Chicago
68°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 9mph NE
Humidity: 82%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

DUBOKO U MRAČNIM TUNELIMA PETROVARADINA: Hrvat ušao u novosadske katakombe, snimio sve što je pronašao! (VIDEO)

Splitski putopisac i fotograf Jurica Galić Juka u novoj epizodi svojih YouTube putopisa ušao je u podzemlje Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu u Srbiji.

„U zadnjoj epizodi putopisa iz Srbije, šlag na kraju. Možda najčudnija, najzabavnija i najpozitivnija ekipa koju sam sreo u životu vodi nas do samog kraja beskrajno dugih (cca. 30 km) i mračnih tunela Petrovaradinske tvrđave. Lovci na blago, krijumčari, bizarni otpad, ritualna žrtvovanja, zamke za ljude, urbana gerila i tajna povijest ove utvrde su samo dio tema koje su ‘krivci’ što je ovo najduža epizoda na kanalu do sada“, objašnjava Juka, a prenosi Index.hr.

Katakombe Petrovaradinske tvrđave dugačke su skoro 30 km, a Splićanina su kroz deo njih proveli članovi udruženja 3D Svet – UGRIP.

UGRIP-i inače svakodnevno obilaze tvrđavu, a brinu se i o njenom stanju pa su dosad izneli, kažu, tone smeća iz nje. Pronašli su, kažu, čak i čitav automobil iz 1960. U tvrđavi su pronašli razne predmete koje su iza sebe ostavljali beskućnici u novije doba, ali i lovci na blago te pripadnici raznih ekipa koje su se sastajale u tvrđavi.

„Bili su razni momenti koji otkrivaju da se tu prizivao đavo. Pronašli smo i vudu lutke, ove godine su izrezali mačke, pronašli smo ih dole… Bilo je krvi, bacili su njihove organe posvuda“, ispričao je osnivač udruženja Leon Šurbanović.

Juki su pokazali i tajne zamke koje su se koristile za vreme ratovanja, a šta se još krije ispod Petrovaradinske tvrđave pogledajte u videu koji je odmah privukao veliku pažnju na društvenim mrežama.

POVEZANE TEME:

HEROJI PONOVO PRISKAČU U POMOĆ: Novi tim srpskih vatrogasaca kreće put Grčke! (FOTO)

LJUBAV BEZ GRANICA: Iz Afrike zbog ljubavi došla u Srbiju, prešla u pravoslavlje i obožava pečenje i kajmak! (FOTO)

“FIĆA NACIONALE” JE ZA DUŠANA (22) VIŠE OD HOBIJA: Pre par godina prepešačio Solunski front, a danas ima kolekciju oldtajmera! (FOTO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Jurica Galić Juka

YOU MAY LIKE