Chicago
72°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 1mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 3
FriSatSun
75/63°F
72/59°F
70/59°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

DOBILA DOM KOJI ZASLUŽUJE: Devojčica koju je otac držao zatočenu u kadi smeštena u hraniteljsku porodicu!

Maloletna L.P, koja je bila teško zanemarena od strane svojih roditelja, smeštena je u odgovarajuću hraniteljsku porodicu.

Podsećamo, policija je devojčicu (8) našla zaključanu u stanu u Ulici 27. marta, a otac je sutradan uhapšen. Devojčica nije bila upisana u školu, bila je potpuno nevidljiva za sistem.

Za sve se saznalo kada je Pašajlića prijavila njegova partnerka policiji, koja je takođe trpela nasilje, ali uspela da pobegne iz stana. Devojčicu je našla policajka koja je u jednom trenutku opisala za medije sa kakvim se užasom srela dok je ulazila u stan.

“Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela”. Majka devojčice koja je nađena u kadi, N. T. rekla je da nije viđala Lanu jer joj je Uroš to stalno branio i govorio joj da ima sve što joj treba za život, piše Telegraf.

Još je u porodilištu (2015) prijavljeno da se roditelji o detetu ne brinu adekvatno.

PROČITAJTE VIŠE:

Inače, N. T. se lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Uroš Pašajlić se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i droge.

Tim povodom, naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je Pašajlić bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola. Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Naime, nakon što je 24. aprila izvršen pretres stana na Zvezdari u kome je pronađena devojčica, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim Urošem Pašajlićem koji se dao u bekstvo, te je okrivljeni 4 dana kasnije pronađen, uhapšen i doneto je rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26. aprila produžen rešenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti Obavezno lečenje narkomana i Obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obeležja krivičnog dela Pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

POVEZANE TEME:

MAJKA PRETUČENE DECE:Nijednoj majci ne bih ovo poželela, mom detetu su držali puške iznad glave (VIDEO)

RODITELJI I PROFESORI DECU VIDE KROZ OCENE I SPORTSKE USPEHE! Rudan: Treba im reći da Đoković i Ajnštajn niknu jednom u sto godina!

“SADA SVE RAZUMEM”: Pre 40 godina Voja je izrecitovao stihove zbog kojih je Srbija plakala! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE