Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SW
Humidity: 41%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
59°F
55°F
50°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
39°F / 25°F
37°F / 30°F
54°F / 36°F
61°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

DO KRAJA GODINE: SAD ukidaju vize za državljane Hrvatske?

Hrvatski državljani bi krajem ove godine u SAD mogli da putuju bez viza, rekla je Hini zvaničnica američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti.

Ona se nalazi u službenoj poseti Hrvatskoj, kako bi napravila poslednju procenu spremnosti te zemlje za ulazak u bezvizni režim.

Ministar unutrašnje bezbednosti Alehandro Majorkas donosi konačnu odluku o spremnosti Hrvatske za ulazak u Program izuzimanja od viza (VWP). Serena Hoj, sekrtar za međunarodne poslove u tom ministarstvu, Hini je rekla da će Majorkas odluku doneti do kraja septembra.

“A onda, ako sve bude po planu, verujemo da će Hrvatska do kraja godine biti u VWP-u”, kazala je i dodala da je delegacija resornog ministarstva “optimisticna” da će tako i biti.

Hrvatski državljani će se nakon ukidanja viza za putovanje u SAD u turističke i poslovne svrhe prijavljivati putem Elektronskog sistema za autorizaciju putovanja (ESTA).

Putnici će se prijavljivati najkasnije 48 sati pre leta, a prijava će koštati 14 dolara. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nedavno je rekao da će hrvatsko pristupanje VWP-u biti važno i radi pristupanja Hrvatske šengenskom prostoru.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: B92
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE