Chicago, IL
75°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 38%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 6
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
73°F
68°F
63°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
54°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

DO CARIGRADA ZA 50 EVRA: Prvi avion za Istanbul poleteo sa aerodroma Morava!

Gužve i čekanja na beogradskom aerodromu sada je moguće izbeći, jer se i iz Šumadije može poleteti u svet. Nakon Beča i Soluna, na aerodromu Morava u Lađevcima kod Кraljeva uvedena je i treća linija i jutros je poleteo prvi avion za Istanbul. Ono što je obradovalo putnike svakako je promotivna cena karti.

“Ovo je fenomenalno, za samo 6000 hiljada kupili smo povratnu kartu, pritom smo oslobođeni i troškova puta do Beograda ili Niša što smo ranije uvek morali da uračunamo u troškove. Svim građanima centralne Srbije ovo je od izuzetnog značaja”, rekao je jedan od putnika.

Let do Istanbula traje oko dva sata i obavljaće se tokom čitave godine, dva puta sedmično – sredom i subotom.

“Letovi su sredom i subotom u 8:45, s sletanje aviona iz Istanbula u Lađevce je u 13:45. Aerodrom je potpuno spreman i za funkcionisanje i zimskim uslovima, tako da očekujemo veliki broj putnika. U narednom periodu očekuje se da budu uspostavljeni letovi i za Tivat takođe dva puta nedeljno”, rekao je za RINU direktor aerodroma Morava, Dragan Bugarinović.

Život na aerodromu Morava polako se vraća u normalu, nakon što su zbog pandemije letovi bili suspendovani a ova vazdušna luka korišćena za transport kovid bolesnika.

Letovi iz ove vazdušne luke kod Кraljeva su od velikog značaja za čitav Raški i Moravički okrug. Osim što našođ građanima omogućuje lakše i brže putovanje, imaće i veliki značaj za razvoj turizma. Ovaj deo Srbije obiluje izuzetnim turističkim lokalitetima, a turisti ih biraju upravo po blizini aerodroma jer je na taj način njihovo putovanje mnogo olakšano.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE