Chicago, IL
63°
Fair
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 4mph E
Humidity: 73%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
59°F
59°F
55°F
55°F
55°F
SatSunMonTueWed
77°F / 64°F
68°F / 59°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 54°F

Published 2 years ago

By admin

DJOKOVIĆ IDE PO 22. GREND SLEM: Novi premijer Australije srpskom asu ukida trogodišnju zabranu ulaska!

Kako prenose svetski mediji novi premijer Australije Entoni Albaneze, koji je veliki ljubitelj tenisa, razmatra da se Đokoviću ukine trogodišnja zabrana.

“Sve je verovatnije da će njegova zabrana ulaska u zemlju biti poništena. Premijer Entoni Albaneze mu je naklonjeniji od svojih prethodnika. Novak Đoković će igrati na Australijan openu u januaru, sve je veća verovatnoća da će njegova trogodišnja zabrana ulaska u zemlju biti poništena”, piše “Daily Mai“.

Đoković i dalje ima zabranu ulaska u SAD, jer nije dozvoljeno nevakcinisanim strancima ulazak u zemlju, ali je ta prepreka ukinuta kada je u pitanju Australija, i Novakova jedina prepreka jeste pomenut zabrana.

“Vodeći ljudi australijskog tenisa su uvereni da će Novak moći da nastavi svoju poteru za slemovima u Melburnu. Razlog je to što se od novog premijera Entonija Albanezea očekuje da na slučaj Đokovića gleda sa više simpatije nego njegovi prethodnici. Albaneze je veliki ljubitelj tenisa koji se bavi ovim sportom nekoliko puta nedeljno” navode Englezi.

Sportsmail navodi da Australijanci ne žele da izgube na kvalitetu i da žele da im na turniru igraju najbolji igrači, a Đoković je na Vimbldonu pokazao da to još uvek jeste.

“Premijer ima blizak dijalog sa “Tennis Australia” – daleko bliži nego prethodna administracija. Nameravaće da ukine trogodišnju zabranu ulaska nakon međunarodnog incidenta koji se dogodio ove godine. Organizacija “Tennis Australia” je saopštila da to nije njihova odluka, ali se očekuje da će ishod biti takav da će Đoković igrati, imaće nadu da će se potencijalno izjednačiti sa 22 Grend slem titule Rafaela Nadala, ukoliko se pre toga ne otvori opcija u SAD”.

Izvor: Daily Mail / Kurir Foto: Printscreen / Instagram @djokernole

YOU MAY LIKE