Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By admin

DIZNI ODABRAO SRBINA: Profesor Stevan Aleksić zadužen za dizajn plakata najnovijeg filma!

Jedna od najmoćnijih filmskih kompanija „Dizni“ odabrala je Stevana Aleksića, vizuelnog umetnika, scenografa, ilustratora i profesora na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu za autora plakata za svoj najnoviji film „Svetlosna godina“ (“Lightyear”).

Gostujući u Jutarnjem programu RTS, profesor Stevan Aleksić objašnjava da je zahvaljujući „Megakom filmu“, dobio priliku da njegov rad bude nominovan na Diznijevom konkursu za izradu plakata.

„Bila je to jedna mala avantura. Još kao mali sam maštao da ću jednoga dana raditi za kompaniju ‘Dizni’, i evo, prosle tri i nešto decenije kasnije se to i ostvarilo. Raditi plakat pod okriljem takve kompanije je velika stvar i lepa referenca u portfoliju svakog umetnika“, napominje Aleksić.

„Velika je sreća za nas, u stvari, Stevanovo ime se sada provlači po celom svetu i svi vide njegovo delo. Ali on je pre toga bio veoma aktivan u pravljenju plakata, ima već preko 70 filmskih plakata. I ono što je kuriozitet i ekskluziva, biće priređena i izložba najboljih plakata koje je Stevan dizajnirao u MTS dvorani“, naglašava Igor Stanković, direktor „Megakom filma“ i MTS dvorane.

Osim toga od 15. do 19. juna se održava Festival francuskog filma.

Dolaze tri filma sa upravo završenog Kanskog festivala, čak i film koji je bio u zvaničnoj konkurenciji. Festival će otvoriti Serž Božon sa svojim filmom Don Žuan. Festival se održava na otvorenom, na Kosančićevom vencu, u MTS dvorani, a može se pratiti i na platformi MojOff.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Instagram @stevanova_beleznica

YOU MAY LIKE