Chicago, IL
43°
Fair
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 37°F
Wind: 8mph SSW
Humidity: 79%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 1
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
48°F
52°F
52°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
68°F / 41°F
46°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 1 year ago

By admin

DIVNA VEST ZA DIJASPORU: Er Srbija objavila datum prvog direktnog leta za Čikago!

Kompanija Er Srbija saopštila je da će od 17. maja uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga, a da će do Njujorka od 18. juna do početka septembra leteti sedam puta nedeljno, odnosno svakog dana.

Do 11. juna letovi do Međunarodnog aerodroma O’Her (ORD) u Čikagu obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Ameriken erlajns omogućena i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom Amerike.

Kako su istakli, povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do 10 nedeljnih letova između srpske prestonice i Severne Amerike.

Iz kompanije navode da je u periodu od 2016. godine pa do danas, između Beograda i Njujorka letelo više od 460.000 putnika, i dodaju da je to jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika.

PROČITAJTE VIŠE:

Tokom zimske sezone, je između Beograda i Njujorka letela tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom, podseća se u saopštenju. Do Njujorka se leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest.

U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade, i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno”, rekao je regionalni direktor za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Kako navode iz kompanije, do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj. Objašnjavaju da pored aviona tipa Erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže i avionom tipa Erbasom A330-200 sa likom Mihajla Pupina.

Prodaja je za sada premašila očekivanja, s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji, prenosi Tanjug

POVEZANE TEME:

ODBROJANI DANI LORI LAJTFUT: Čikago će 4.aprila dobiti novog gradonačelnika, u drugom krugu bitka dva učitelja!

FESTIVAL FOLKLORA “DUH PRAVOSLAVLJA” U ČIKAGU: Srbi, Rusi, Makedonci, Bugari i Rumuni zaigrali u jednom kolu (VIDEO+FOTO GALERIJA)

ANKA IMA 100 GODINA I PONOS JE ČIKAGA: Život bivše četničke omladinke je prava mala istorija srpske dijaspore! (VIDEO)

Izvor: Politika
Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE