Connect with us

Srbija

DIVAN GEST: Srpski studenti skupljaju novac za porodicu preminulog kolege iz Kenije!

Published

on

Kolege preminulog studenta medicine iz Kenije Džona Sandea pokrenule su akciju za prikupljanje sredstva za pomoći njegovoj porodici.

On je preminuo 21. aprila. Njegova smrt je izazvala buru na društvenim mrežama, a uzrok preranog odlaska ovog mladiće je još uvek nepoznat.

Sante je preminuo u vreme vanrednog stanja, a društvene mreže su brujale o tome da se njegova smrt nije posledica korone, već toga što nije dobio adekvatnu medicinsku pomoć, iako se obraćao brojnim zdravstvenim ustanovama.

Kolege, oni koji su se sa njim družili i zajedno spremali ispite rešili su da pomognu njegovoj porodici.

Želja nam je da taj novac bude uručen njegovoj porodici, kako bi se pokrili troškovi sahrane i svi propratni troškovi. To je naš mali znak pažnje za tog čoveka kojeg smo svi voleli”, kaže za Nova.rs, jedna od Sandeovih koleginica Nevena Savić.

Do sada je sakupljeno oko 560.000 dinara.

Uzrok smrti studenta završne godine medicine, koji je imao još dva ispita do kraja fakulteta, još nije zvanično saopšten.

“Obdukcioni nalaz još nije završen, čekaju se analize i kada one budu gotove biće dostavljen Tužilaštvu”, kaže za naš portal profesor Đorđe Alempijević koji je radio obdukciju preminulog studenta.

Za pomoć porodici Džona Sandea otvoren je namenski tekući račun:

Broj računa: 170-10420309003-11
Šifra plaćanja: 289
Model i poziv na broj nije potrebno unositi
Primalac: Nevena Savić

Izvor: Nova.rs Foto: Privatna arhiva

Advertisement