Connect with us

Amerika

DEVOJKA KOJA JE SNIMILA UBISTVO DŽORDŽA FLOJDA IMA PSIHIČKIH PROBLEMA? Skupljeno preko pola miliona dolara za njeno lečenje (VIDEO)

Published

on

Darnela Frejzer, 17-godišnjakinja koja je snimila fatalno hapšenje Džordža Flojda, na osnovu kojeg je javnost saznala za brutalno postupanje policajca Dereka Šovena, skupila je preko pola miliona dolara na platformi Go Fund Me.

Tačnije, u njeno ime su prikupljanje novca organizovali izvesne Anđela Šelbi i Mica Cole Kamenski.

Novac je, kako se navodi, potreban za njeno lečenje, posle “trauma” koje je preživela prisustvujući ubistvu Džordža Flojda”. Evo kojim su rečima organizatori pozvali ljude da doniraju novac:

“Darnela Frajzer, hrabra mlada žena koja je snimila ubistvo Džordža Flojda, zaslužuje mir i izlečenje. Pored traume gledanja kako policija ubija crnog čoveka, ona se morala suočiti i sa nasilnicima i neznancima koji je maltretiraju na mreži. Bila joj je potrebna neverovatna hrabrost da stoji tamo i svedoči strašnoj tragediji. Svi mi imamo svoje uloge koje treba da odigramo u revoluciji protiv nadmoći bele rase. Darnela je igrala važnu ulogu i trebalo bi da bude uzdignuta, a ne osramoćena…”

Ovaj poziv je urodio plodom, tako da je za svega nekoliko dana skupljeno 516.000 dolara za pomoć Darneli Frejzer, iako nije baš sasvim jasno kakve probleme ona ima i za šta će tačno taj novac biti upotrebljen.

Darnela je učenica srednje škole u Mineapolisu, koja je bila očevidac hapšenja Flojda, a njeni snimci bili su ključni u podizanju optužnica protiv policije i kasnijem razbuktavanju strasti i pokretanju protesta koji su se sa Amerike proširili i u mnogim drugim zemljama.

Darnela je, neposredno nakon incidenta, snimljena na licu mesta, kako u suzama govori: “Ubili su ovog čoveka! A ja sam bila tamo! Bila sam udaljena pet stopa!”

Izvor: Inside Edition Foto: Go Fund Me

Advertisement