Chicago
66°
Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 87%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

“DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA”: Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković već danima je u centru pažnje svetske javnosti zbog dešavanja nakon njegovog prvog meča na Rolan Garosu.

Đoković je nakon pobede u tri seta prtov Aleksandra Kovačevića napisao na kameri „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“, što je izazvalo buru reakcija.

Tim povodom je britanski novinar Oliver Braun za „Telegraf“ napisao tekst na tu temu o Novaku Đokoviću o kojem je u pozitivnom svetlu pisao i nakon deportacije i dešavanja u Australiji.

„Odreknite ga se, uništite mu reputaciju, deportujte ga – Novaka Đokovića nije briga „naslov je teksta Olivera Brauna, urednika sporta britanskog „Telegrafa“.

On je potom iistakao jedan detalj.

„Fama oko Kosova idealna je za čoveka koji uživa u mentalitetu ‘sam protiv svih“ stav je Brauna.

Britanac je to objasnio kroz analizu Novakovog mentaliteta.

„Ako Novak Đoković ima nešto specifično, to je da ga nije briga šta drugi misle. Možete da radite šta hoćete, nećete napraviti ni najmanju pukotinu u njegovom psihološkom oklopu. Toliko se vidi u njegovom novom skoku u turbulentne vode diplomatije. Napisao je „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“ na najbližoj kameri na Rolan Garosu. Da li je možda ublažio svoju poruku nakon tvrdnji da to podstiče etničke tenzije? Sanjajte o tome“, navodi Braun.

PROČITAJTE VIŠE:

Akcenat je stavio i na one koji ga ne vole.

„Ni njegovi najveći mrzitelji ne mogu da mu odreknu autentičnost. On je toliko predan odbijanju da se vakciniše da je u poslednjih devet meseci zbog toga propustio jedan grend slem i dva mastersa. Iako su ga sa jednog grend slema izbacili, a na jedan mu nisu dali da dođe“ navodi Braun.

Braun je otišao i predaleko, rečima da je Novak „neiskren“ oko Kosmeta sa kog su mu zapravo koreni.

„Slična je jačina njegovih osećanja vezanih za događaje na Kosovu gde je više od 50 ljudi povređeno zbog pokušaja Srba da spreče novu albansku većinu da preuzme vlast. Njegov otac Srđan rođen je na Kosovu i Novak se brzo uhvatio sprskog nacionalističkog narativa da je Kosovo deo Srbije, iako je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Ono gde je Đoković malčice neiskren je kada insistira da nema nameru da ulazi u političku debatu. Ipak je njegova poruka malo više od antiratnog slogana. On jasno podržava insistiranje svoje zemlje na teritorijalnom suverenitetu druge države. Da neko drugi to uradi, javila bi se vrlo brza negativna reakcija. Zamislite da Danil Medvedev piše ‘Krim je srce Rusije’?“.

SNAŽNA PORUKA PATRIJARHA PORFIRIJA: “Geopolitički interesi nisu važniji od čoveka!”(VIDEO)

OVO JE DUŠAN OBRENOVIĆ: Nekada se zvao Sulejman, a sada su ga surovo pretukli kosovski policajci!

NOLETOV MURAL UNIŠTEN ZBOG IZJAVA NA ROLAN GAROSU: Vandalski čin na Kosovu i Metohiji! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Instagram @internazionalibnlditalia

YOU MAY LIKE