Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

DEMONSTRACIJA SILE: Srbin uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici!

Nakon što je dao izjavu, Boris Lešević (34) iz Leposavića, koji je danas uhapšen na Jarinju, pušten je iz policijske stanice u Južnoj Mitrovici, javlja dopisnik RTS-a.

Boris Lešević je priveden zbog neodazivanja pozivima za sud zbog slučaja iz 2018. godine, rekao je za RTS njegov advokat Miloš Delević.

Prethodno je Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila da su Leševića pripadnici “Kurtijeve specijalne policije uhapsili na Jarinju, bez ikakvog osnova i povoda”.

Lešević je, kako se navodi, uredno prethodnih dana prelazio preko administrativnog prelaza, ali je danas prvo zadržan bez obrazloženja, dugo ispitivan na informativnom razgovoru, a potom odveden u južni deo Kosovske Mitrovice.

PROČITAJTE VIŠE:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je odmah obezbedila advokata uhapšenom Srbinu.

“Reč je o novom činu Kurtijevog terora i zastrašivanju Srba koji je tempiran odmah posle još jedne runde dijaloga u Briselu na kojoj je Priština demonstrirala svoju osionost. To je manir kojem Kurti pribegava svaki put, a meta su mu nedužni Srbi”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM ocenjuju da je jasno da “Kurti ne želi deeskalaciju i ne želi mir na prostoru Kosova i Metohije, već želi nove tenzije i izazivanje sukoba i da preko srpske muke demonstrira silu”.

POVEZANE TEME:

“BODRILI SMO JEDNI DRUGE”: Potresna ispovest Srbina nakon puštanja iz kosovskog zatvora! (FOTO)

NEPRAVDA NE PRESTAJE: Podignuta optužnica protiv dvojice Srba na Kosovu zbog učešća u protestima!

ZAHAROVA: Položaj Srba na Kosovu je tragičan, Zapad je neprijatelj Srbije!

Izvor: RTS
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE