Connect with us

Dijaspora

DECO, ČUVAJTE JEZIK I PAMTITE ODAKLE STE: Srpski đaci u Čikagu svečano proslavili kraj školske godine (VIDEO + FOTO GALERIJA)

Published

on

Svečano, kako i dolikuje, učenici Akademije Sveti Sava u Čikagu proslavili su završetak školske godine i tom prilikom primili i zaslužene diplome.

Prigodnom kulturno-umetničkom programu, u kome je bilo i pesme i igre i recitala, prisustvovali su njihovi roditelji, rodbina, kao i sveštenstvo crkve Sv. Vaskrsenja Hristovog, u čijoj se porti Akademija i nalazi, protojereji Darko Spasojević i Dobrivoje Milunović. Slavljeničku atmosferu svojim je prisustvom uveličao i generalni konzul Republike Srbije u Čikagu, Damjan Jović, koji je pozdravio prisutne:

Želim da Vam se zahvalim što i ovde, tako daleko do zemlje svojih predaka, ipak uspevate da očuvate srpski jezik, kulturu, identitet i naše srpsko ime. Treba da znate da ćete i u narednom periodu u Konzulatu Republike Srbije u Čikagu i u institucijama Republike Srbije, pre svega u Upravi za dijasporu i Ministarstvu spoljnih poslova, imati pouzdanog i posvećenog partnera u svemu što radite, a što doprinosi da ne zaboravimo šta smo, kojim jezikom govorimo, koja je naša vera, kultura i odakle potičemo. Generalni konzulat Republike Srbije je i Vaša kuća i pozivam Vas da, kada ste u prolazu, svratite do nas, pa čak i ako se niste prethodno najavili, da popijemo kafu i porazgovaramo, istakao je konzul Jović u svom obraćanju, koje je izazvalo aplauze prisutnih.

Direktorka akademije Michelle Jannakos je zatim zahvalila gostima na poseti, crkvi na gostoprimstvu, a roditeljima na saradnji i pomoći oko organizacije događaja, te čestitala učenicima uspešan završetak školske godine.

Pogledajte video prilog i foto galeriju koju je snimila naša ekipa u Čikagu, na licu mesta…

https://www.youtube.com/watch?v=CJq8Mp6GzpM

TEKST: Serbian Times VIDEO I FOTO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz dijaspore i Srbije zapratite (SUBSCRIBE!) Serbian News USA jednim klikom na ovaj LINK!

Advertisement