Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 3mph S
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
81/64°F
75/54°F
59/46°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

DEČIJA DOBROTA NEMA GRANICE: Maša (7) noćima svira harmoniku da bi prikupila pomoć za lečenje Feđe koji ima tumor na mozgu! (FOTO)

Devojčica Maša Filipović iz Podgorice već noćima svira harmoniku u hercegovačkoj ulici i prikuplja pomoć za lečenje dečaka Feđe Alkovića. Sinoć je, kako su rekli građani, svirala i za građane Kolašina koji su je dočekali jako emotivno i ugostili na poseban način.

-Maša je u pekari u blizini svoje kuće ugledala apel za pomoć Feđi i odlučila da doprinese onoliko koliko ona može i zna. Njen cilj je bio da prikupi 500 evra koje je zahvaljujući građanima Podgorice brzo prikupila i uplatila, a onda i nastavila dalje, pa je prikupila novih 1.023 evra koje će biti uplaćene u ponedeljak – kazala je CdM-u jedna od čitateljki.

Dečija iskrenost, solidarnost i empatija su vrednosti koje nemaju cenu.

Feđa već četiri godine bije bitku sa malignim tumorom mozga. Sedmi put mu je dijagnostifikovan tumor na mozgu za koji će biti potrebno da se operiše po četvrti put, nakon čega će se zračiti i tretirati sa biološko-imunološkom terapijom, a na uzetom isečku tumorskog tkiva biće napravljena anti-tumorska vakcina.

Sve to iziskuje mnogo novca i jako je kompleksna situacija jer će se njegovo lečenje zasnivati na tri usko specijalizovane klinike iz domena neurohirurgije, radiologije i onkologije kao i na biohemijskom istraživačkom centru za teške oblike maligniteta – objasnili su ranije njegovi roditelji.

PROČITAJTE VIŠE:

EKSKLUZIVNO, ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA VELIKOG TOZOVCA: Posthumno objavljena pesma koju je ostavio u amanet svom prijatelju! (VIDEO)

MILOMIR OD DEČAKA IZ SIROTIŠTA POSTAO VLASNIK ČUVENE PEKARE: Poslušao je savet čoveka koji mu je dao posao i to mu je promenilo život!

SANJA JE POPADIJA KOJA IMA FAKUKTET, CRNI POJAS I 8 DECE: “Moja majka je rodila nas šestoro, a ja sam se zarekla da ću je nadmašiti!”

Izvor: Blic
Foto: Društvene mreže

YOU MAY LIKE