Published 3 weeks ago

By Serbian Times

DEČAKA ODNELO MORE U HERCEG NOVOM: Trinaestogodišnjak nestao u olujnom nevremenu!

Trinaestogodišnji N. V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom.

Prema informaciji koju je “Vijestima” jutros dao Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL), oko 23 sata sinoć su obavešteni od Sektora granične i pomorske policije iz Herceg Novog da je maloletnika odnelo more dok je sa drugom boravio na šetalištu.

Sinoć oko 23 sata talas je povukao 13-godišnje dete u Herceg Novom. I dalje je potraga za tim detetom – kazao je direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a Miodrag Bešović u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

U potragu su, kako je kazao, uključene Služba pomorske sigurnosti, Služba zaštite i spašavanja, pripadnici ronilačkog centra i Uprave policije.

Do sada nismo imali rezultate te potrage. Nažalost, to je jedna informacija koju smo sinoć kasno dobili – rekao je Bešović.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Na primorju je sinoć inače, bio na snazi crveni meteo alarm zbog olujnog juga i kiše, a nadležne službe su pravovremeno izdale upozorenja građanima na opasnost od nevremena.

Udari juga koji su izmereni na meteo stanici Obosnik u Boki sinoć su dostizali brzinu od čak 50 čvorova (skoro 100 kilometara na sat) zbog čega su se ne samo na otvorenom moru, već i u zalivu, podigli veliki talasi.

Strahuje se da je jedan od tih talasa odneo maloletnika koji je bio na jednom od udarima juga i mora, najizloženijih delova novskog šetališta.

Potraga za N. V. traje od sinoć i u njoj učestvuju pripadnici policije, Regionalnog centra za obuku ronilaca i podvodno deminiranje iz Podgorice i UPSUL. U potrazi učestvuju i vatrogasci.

U međuvremenu, olujni vetar je počeo opadati i sada duva brzinom od 30 čvorova pa će UPSUL uskoro iz Bara dovesti i u potragu uključiti i skuter kojim može efikasnije da pretražuje akvatorijum u neposrednoj blizini obale na potezu prema rtu Kobila i dalje na zapad prema uvali Ćipavica gde se pretpostavlja da su struje mogle odneti dečaka.

POVEZANE TEME:

NAJSTARIJI KAMIONDŽIJA NA SVETU: Ima 90 godina, vozi po 12 sati dnevno, upravo produžio vozačku!

STRAZBUR PRESUDIO: Hrvatska odgovorna za smrt migranata!

ŠKOLA PUNA NAŠE DECE: U Parizu otvoreno novo odeljenje za srpske đake!

Izvor: Blic.rs
Foto: Vijesti.me

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
GOVOR PATRIJARHA U ČIKAGU: Ne treba deci previše da pričate o Bogu, o tome kakvi treba da budu, nego da im budete najbolji primer! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!