Chicago, IL
59°
Mostly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 8mph S
Humidity: 79%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 1
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
64°F
66°F
66°F
66°F
68°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 37°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

DEČAK VELIKOG SRCA: Nemanja od usta odvajao za autiće, pa ih sve prodao u humanitarne svrhe! (FOTO)

Da deca još od ranog detinjstva i te kako uče na primeru svojih roditelja, najbolje pokazuje dečak Nemanja Lazarević (14) iz Čačka, koji je prateći svoju majku Gordanu koja se već nekoliko godina bavi humanitarnim radom i sam odlučio da učini humano delo.

Кao veliki zaljubljenik u autiće, odvajao je dinar po dinar od svog školskog džeparca kako bi ih kupio. Stigao je do brojke od 26 malih metalnih replika čuvenih četvorotoškaša, a onda je odlučio da donira ovu svoju kolekciju kako bi pomogao prikupljanje novca za lečenje Čačanke Vojke koja se bori sa tumorom u Turskoj.

“Ja sam orgnizovala dosta humanitarnih akcija, a trudim se da tako vaspitavam i svoju decu, da pomognu drugima kad god su u mogućnosti. Nemanja je samo jedan dan došao i rekao kako želi da svoje autiće stavi na prodaju kako bi se skupila određena količina novca za lečenje onima kojima je to potrebno”, kaže za RINU majka Gordana.

Nakon što je svoju porodicu oduševio tim svojim gestom, njegovi autići koje je pažljivo i sa ljubavlju kupovao, našli su se na oglasu na fejsbuku. Odmah se javio veliki broj zaintersovanih kupaca, pa je u kratkom vremnskom roku prodata većina, ostala su još samo četiri.

“Mahom su autiće kupovali ljudi iz Čačka, jedan smo poslali u Niš. Nadamo se da će novi preostali ubrzo naći svoje nove vlasnike. Jedan je koštao 400 dinara, tako kad se sve sabere dobiće se lepa svota, jer je svaki dinar koji treba za lečenje od izuzetne je pomoći”, kaže Gordana.

Ona dodaje da i nakon ovog humanog dela njenog sina nema stajanja kad su u pitanju humanitarne akcije, i da se ona rado odaziva kad god je potrebno. Pa, osim za Vojku učestvuju u skupljanju novca za Mirka i Maricu, ali i bolesnu decu.

“Naše je samo ono što drugima damo, zato je jako važno u ovo teško vreme pomoći onima kojima je to potrebno. Biti tu za njih i pružiti im ruku. Zato, bih pozvala sve ljude dobre volje da ne okreću glavu i da učestvuju u humanitarnim akcijama, daju svoj doprinos koliko god mogu”, zaključila je ova humanitarka iz Čačka.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE