Chicago, IL
63°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 51%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
61°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 11 months ago

By Serbian Times

DECA ZA PONOS: Mladi srpski rvači osvojili 17 medalja na šampionatu Balkana!

Mladi rvači Srbije osvojili su 17 medalja (četiri zlata, četiri srebra i devet bronzi) ma šampionatu Balkana za takmičare od 15 do 17 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Zlatnom medaljom okitili su se Ivana Gajić, Milica Sekulović, Dušan Stokić i Zalan Pek, srebro su osvojili Roland Varga, Filip Tričković, Iringo Đeri, Balaž Ujhelji, dok su do bronzanog odličja stigli Kevin Lenđel, Stefan Todosijević, Stefan Kojić, Evelin Ujhelji, Luka Zelić, Danilo Aksentijević, Marko Vasić, Alija Arijan i Habi Orsolja.

Ostvareni rezultati još više dobijaju na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je u muškoj konkurenciji, u kategoriji do 17 godina, Srbija je ekipno osvojila treće mesto.

PROČITAJTE VIŠE:

“Kontinuitet kvalitetnog i predanog rada na klupskom i reprezentativnom nivou sa mlađim kategorijama izlazi na videlo. I prošle gpodine smo na Balkanijadi osvojili približno siti broj medalja. Vrlo sam zadovoljan nastupom naših takmičara, a ovo je ujedno bila odlična provera pred evropska prvenstva koja slede”, sumirao je utiske trenenr mlađih reprezentativnih kategorija Đorđe Miloski.

I Dalibor Perović, koji vodi brigu o ženskom rvanju prezadovoljan je rezultatima.

“Sve su odlično rvale. I one koje nisu uspele da dođu do medalje pokazale su zavidan kvalitet. Kao i prošle godine imamo dve šampionke Balkana. Najvažnije je jeda na velikim takmičenjima osvajamo medalje u kontinuitetu. Žensko rvanje u Srbiji se razvija krupnim koracima, a ova odličja su najbolja moguća uvertira za predstojeće šampionate Evrope”, zaključio je Perović.

POVEZANE TEME:

JOKIĆEV GEST ODUŠEVIO AMERIKU: Prišao vlasniku Finiksa i pokazao zašto je gospodin! (VIDEO)

ŽIVOTNA BITKA SRPSKE REPREZENTATIVKE: Saša saznala da boluje od opake bolesti, pa zaigrala na Svetskom prvenstvu! (VIDEO)

UPISAN MEĐU BESMRTNE: Požarevljanin ušao u fudbalsku Kuću slavnih Amerike! (FOTO)

Izvor: RTS
Foto:

YOU MAY LIKE