Connect with us

Balkan

DECA SU NAŠA VOJSKA: Fondacija „Sveti Vukašin“ pomaže najugroženije i vraća im veru u život!

Published

on

Humanitarna Fondacija Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske „Sveti Vukašin“ koja je osnovana na Preobraženje 2011. godine, a svoj rad obnovila u decembru prošle godine uspešno nastavlja da sprovodi brojne akcije na području Hercegovine.

Sekretar Fondacije, sveštenik Miloš Mandić istakao je da su članovi ove Fondacije mladi humanisti i da je njihov osnovni cilj da svedoče Jevanđelje ljubeći jedni druge kao sami sebe.

„Okupili smo oko 70 članova koji su uglavnom mladi ljudi, otvorenog srca spremni da čine dobro i pomažu drugima“, rekao je sveštenik Mandić.

Jedna od važnih akcija koju su uspešno sproveli u proteklom periodu, jeste i obezbeđivanje ogreva za baku Stanu, našu sugrađanku, kojoj je donacija bila neophodna. Pomoć je stigla u zadnji čas zahvaljujući ljudima dobrog srca ali i ovim mladim momcima koji imaju samo jedan cilj, da najugroženijima obezbede bolje uslove za život i da im vrate osmeh na lice.

On je dodao da su donatorski prilozi osnovni izvor finansiranja ove Fondacije.

„Pored donatorskih kutija koje smo postavili u našem grad, donacije se mogu uručiti i lično u kancelariji Fondacije ili putem žiro računa“, dodao je sveštenik.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad određuju se najugroženije porodice ili pojedinci kojima je neophodna pomoć.

„Skoncentrisali smo se da pomoć usmjerimo prema samohranim i višečlanim porodicama i teškim bolesnicima. Tako smo kupili kravu porodici Jahura, naši članovi su iscjepali drva samohranim porodicama, imamo i akcije gdje redovno kupujemo ljekove oboljelima od karcinoma i uplaćujemo kirije samohranim majkama“, rekao je sveštenik.

Sveštenik Mandić je naglasio kako je u današnje vreme zbog celokupne situacije sa virusom korona, najpotrebnije ljude opustiti i osloboditi ih napetosti i straha, te je pozvao sve građane da budu svesni realnosti da moraju čuvati sebe i bližnje.

Dobri ljudi, podržimo rad Humanitarne fondacije “Sveti Vukašin” i na taj način vratimo mnogima davno izgubljenu radost življenja, jer zajedno možemo sve!

Izvor: Serbian Times / Naša Hercegovina Foto: Humanitarna Fondacija „Sveti Vukašin“

Advertisement