Chicago
46°
Partly Cloudy
6:36 am7:13 pm CDT
Feels like: 41°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 51%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 2
FriSatSun
61/37°F
41/30°F
55/43°F

Published 7 months ago

By admin

DE SANTIS POZVAO NA UKIDANJE VAKCINA PROTIV KOVIDA: Svako ko je bio primoran na imunizaciju trebalo bi da tuži vladu!

Guverner Floride Ron DeSantis pozvao je na ukidanje obavezne vakcine kao odgovor na Centre za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koji ažuriraju svoje smernice za isto lečenje vakcinisanih i nevakcinisanih.

Govoreći na skupu „Ujedini se i pobedi“ u petak u Pitsburgu, Pensilvanija, u znak podrške republikanskom gubernatorskom kandidatu Dagu Mastrijanu, DeSantis je osudio nametnute kovid obaveze i tvrdio da bi svako ko je bio primoran da primi vakcinu trebalo da može da tuži Big Pharm-u ili saveznu vladu.

Čak i CDC sada priznaje, ’nema razloga da se tretiraju vakcinisani ili nevakcinisani drugačije.’ Pa, pogodite šta to znači? Svaka pojedinačna obaveza mora biti uklonjen – rekao je DeSantis okupljenima koji su aplaudirali.

I ako je neko bio primoran na ovo i završio sa negativnom reakcijom, trebalo bi da ima mogućnost da tuži one koji su krivi zbog toga – dodao je on.

Guverner Floride DeSantis je ranije prošle nedelje primetio da su vlada i farmaceutske kompanije „lagale“ o efikasnosti i bezbednosti eksperimentalnih injekcija mRNA kako bi što više ljudi dobilo injekciju.

CDC je ažurirao svoje smernice 11. avgusta tvrdeći da se „karantin izloženih osoba više ne preporučuje, bez obzira na status vakcinacije“ jer i nevakcinisani i vakcinisani mogu da prenesu kovid, i oboje imaju „izvestan stepen zaštite“ od virusa.

Preporuke CDC-a za prevenciju COVID-19 više se ne razlikuju na osnovu vakcinalnog statusa osobe jer dolazi do prodornih infekcija, iako su generalno blage, a osobe koje su imale kovid, ali nisu vakcinisane imaju određeni stepen zaštite od teške bolesti od prethodnih infekcija.

Ranije ove godine, CDC je takođe bio primoran da prizna da imunitet nevakcinisah osoba koji je stečen nakon preležanog kovida pruža bolju zaštitu od onih koji su ga stekli vakcinacijom.

Uprkos ovim neverovatnim priznanjima, Bajdenova administracija i dalje nameće obaveznu vakcinaciju za savezne radnke.

Sudski spor oko Bajdenovih obaveza za vakcinu protiv kovida zakazan je za saslušanje pred Apelacionim sudom petog okruga za 13. septembar, na osnovu slučaja koji je podnet u Teksasu pod nazivom Federalni savez za medicinsku slobodu protiv Bajdena, koji je rezultirao federalnim sudskim sudom koji je izdao presudu širom zemlje zabrana savezne vlade koja sprovodi svoju nametnutu obavezu za vakcinu protiv kovida za civilne službenike.

Izvor: Nulta tačka Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)