Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

DAVID VUJIĆ POSETIO HRAM SVETOG SAVE: Srbin koji je spustio čoveka na Mesec obeležio veliki jubilej u srpskoj svetinji! (FOTO)

Član misije “Apolo 11” David Vujić i njegova supruga Džindžer Vujić posetili su juče Hram Svetog Save na Vračaru, a juče je ovaj par obeležio i 40 godina braka!

Kako prenosi TV Hram, u četvrtak 29. juna u hramu Svetog Save uznesene su molitve blagodarnosti Gospodu, Davida i Džindžer Vujić, koji predstavljaju primer posvećenosti pravoslavnoj veri i svetosavlju na američkom kontinentu, a bračnu zajednicu su sklopili na današnji dan 29. juna, pre 40 godina.

Sveštenstvo hrama na čelu sa ocem Draganom Šovljanskim i protođakonom Mladenom Kovačevićem, horovima hrama Svetog Save i horovima iz dijaspore, upriličili su svečan doček Davidu i Džindžer Vujić, koji su sa suzama sa očima odgovorili na toplom prijemu i ukazanoj prilici da se poklone Svetom Savi i uznesu molitve Gospodu.

PROČITAJTE VIŠE:

David Vujić srpskog je porekla i poslednji je živi član “srpske sedmorke” koja je učestvovala u svemirskoj misiji Apolo, boravi u Srbiji povodom obeležavanja 80 godina kulture sećanja na Nikolu Teslu. Gospodin David je predsednik emeritus Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, prenosi TV Hram.

Važno je spomenuti da je njegova supruga Džindžer potomak Edit Boling Vilson, supruge Vudroa Vilsona, koji je naredio još davne 1918. godine da srpska zastava bude prva inostrana zastava koja će se vioriti na Beloj Kući.

POVEZANE TEME:

SPEKTAKL U NIJAGARI: Srbi iz Kanade za Teslin rođendan spremili veliki međunarodni festival! (FOTO)

OD JEDNOG KAMIONA STVORILI SVE: Sarajlija i Beograđanka 90-ih otišli u Kanadu i ostvarili svoj san! (VIDEO)

TO JE PRAVA SRPSKA SNAJKA: Američka mlada na svadbi zapevala Vidovdan i bacila svatove u trans! (VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: TV Hram

YOU MAY LIKE