Connect with us

Srbija

“DARA” UZBURKALA DUHOVE I NA AUTOPUTU: Pljušte kazne za srpske kamiondžije u Hrvatskoj!

Published

on

Nakon emitovanja filma „Dara iz Jasenovca“ koji prikazuje sve strahote vršene nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu, strasti se i dalje ne smiruju. Međutim, posledice ove filmske premijere na svojoj koži, osetili su kako kažu, i srpski vozači kamiona koji su se proteklih sedam dana zatekli na teritoriji Hrvatske.

„U subotu veče sam gledao film, a u nedelju ujutru sam bio na hrvatskoj granici. Pisali su mi kaznu prema Zakonu koji više uopšte nije važeći, a odnosi se na to da vozači u tranzitu na teritoriji njihove zemlje mogu da provedu 12 sati. Taj Zakon više nije validan jer ga je nemoguće ispoštovati, zbog pauze vozača koja mora biti devet sati. To sam i rekao njihovim službenicima, međutim komandir je sa apetitom pisao kaznu koja je preko 1.000 evra. Malo je reći da je bio antisrpski orjentisan, tenzija je zaista bila prevelika“, rekao je za RINU jedan vozač iz Užica koji je želeo da ostane anoniman.

Svu potrebnu dokumentaciju uputio je advokatu koji će dalje voditi ovaj postupak. Ovaj vozač ipak nije jedini, koji je na teritoriji Hrvatske imao loše isksutvo.

📣📣📣“Moja majka je živela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene familije i odveli u logor. Svi muškarci iz njene porodice su stradali" #MomčiloBajagić #Bajaga❗❗❗

Posted by Serbian Times on Friday, February 19, 2021

„Кazne bukvalno pljušte na sve strane i to poprilično visoke, hvataju se za najmanju moguću sitnicu. Ulaze u kabine, što do sada nije bio tako čest slučaj. Ja sam platio 800 evra, ne znam ni sam šta, nešto su pronašli u zakonu da nisam ispoštovao. Кolege su mi javile da su slično prošle. Ne znam da li to ima veze sa pomenutim filmom, činjenica je da ranije nisu bili tako rigorozni“, kaže vozač iz Čačka.

Revoltirani vozači poručuju da su i sami svesni da stvari ne treba generalizovati, da u susednoj zemlji nemaju većih problema , ali da su u pitanju pojedinci koji vrlo verovatno svoj službeni položaj koriste da bi zadovoljili neke svoje lične stavove. A, nema sumnje da je „Dara iz Jasenovca“ probudila mnoge duhove iz prošlosti.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement