Chicago
64°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 3mph N
Humidity: 78%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/61°F
73/57°F
77/59°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

DANIJEL SIMIĆ SA PRVE LINIJE: Rusija je ispala glupa u Ukrajini, Putin sada može da uradi samo jednu stvar (VIDEO INTERVJU)

Danijel Simić je novinar koji ne čeka u kancelariji da mu stignu agencijske vesti nego ih sam pravi, na licu mesta. Predsednik Udruženja novinara Republike Srpske je svojevremeno bio prvi dopisnik sa Balkana koji je izveštavao sa kriznih područja u Ukrajini, godinama pre nego što je rat zvanično počeo.

Zahvaljujući njegovim izveštajima sa prve linije fronta, iz Mariupolja, Donjecka, Harkova, Gorlovke…mnogi su bili u prilici da iz prve ruke saznaju šta se dešava u sukobu koji je ponovo pocepao svet na dva dela. U ekskluzivnoj ispovesti koju je nakon skorašnjeg povratka sa fronta u Donbasu dao Antoniju Kovačeviću, uredniku Serbian News USA, odlično obavešteni Danijel Simić otkriva šta je sve saznao iz odlično obaveštenih izvora, ali i čemu je svedočio na prvoj liniji fronta, kao i u gradovima Ukrajine i Rusije u kojima je imao prilike da boravi u poslednje vreme.

Gde će se zaustaviti Rusija u Ukrajini, koji je njen konačni ratni cilj, da li će i kada upotrebiti nuklearno oružje? Kada će Kijev pristati na pregovore? Dokle će vladati Putin i da li mu preti puč i prevrat u Kremlju? Kako će se ishod rata u Ukrajini odraziti na Balkan, Srbiju i Republiku Srpsku? Kako su Čečeni preuzeli postali kriminalni lordovi u Moskvi i kako su “beli Rusi” postali žrtve amerikanizacije…?

Na sva ova i mnoga druga pitanja Simić odgovara bez dlake na jeziku u ovom intervjuu koji će mnoge naterati na razmišljanje. Gledajte do kraja…

AUTOR/VIDEO: Antonije Kovačević FOTO: Privatna arhiva

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz života srpske i balkanske dijaspore u Americi i širom sveta za naš Youtube kanal Serbian News USA jednim klikom na OVAJ LINK!

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)