Chicago
70°
Clear
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
73/59°F
75/61°F

Published 2 weeks ago

By Antonije Kovačević

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

Danica Crnogorčević je najpoznatija pevačica tradicionalne muzike na Balkanu, omiljena ne samo među srpskim narodom, već svima onima koji u njenoj muzici i pesmi osećaju duh i tradiciju svih naroda sa balkanskih prostora.

Pesma “Veseli se srpski rode” koju su komponovali i napisali ona i njen suprug, sveštenik Ivan Crnogorčević, bila je himna borbe za svetinje u Crnoj Gori, a Danica jedno od najprepoznatljivijih likova pokreta koji je sprečio Đukanovićev režim da oduzme crkve i manastire Srpske pravoslavne crkve.

Danica u braku sa Ivanom ima troje dece a, kako je ekskluzivno otkrila u intervjuu našem uredniku  Antoniju Kovačeviću, na putu su da dobiju i četvrto dete:

-Dobro se osećam, mada mi je ova četvrta trudnoća najteže pala, jer me uhvatio virus, a imunitet mi je jako oslabio, pa sam bila prinuđena da otkažem neke koncerte, nastupe i snimanja. Ali možda je to i dobro što se desilo, to je ipak neka kočnica, da malo poradim na svom zdravlju, jer je bilo i previše poziva, pa sam čak trebala da dođem i kod Vas, u Ameriku, sa svojom porodicom, moj suprug je tamo trebao da drži predavanja….Napravili smo i jedan lijep program za tu priliku, ali – čovek snuje, Bog određuje – tako da ćemo se tamo pojaviti jednoga dana, ali u većem broju,. Sada mi je na prvom mestu da se fokusiram na svoju porodicu i decu, na zdravlje i trudnoću, a sve ostalo će doći, kaže Danica za naš YouTube kanal.

U svojoj ispovesti Danica takođe govori o svom životnom putu iz Ulcinja, preko Beograda, do Podgorice, o tome kako je nastala pesma koja ju je proslavila.

Ona se podseća druženja sa svojim duhovnim ocem, blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem i zaostavštini slobode koju je ostavio Crnoj Gori, govori o tužbi zbog otpevane crnogorske himne, kao i o odlasku sa vlasti Mila Đukanovića, koja se u Crnoj Gori slavila uz njenu pesmu…

Pogledajte u celosti ekskluzivni intervju koji je Danica Crnogorčević dala za naš portal i Youtube kanal…

Piše: Antonije Kovačević Foto: Danica Crnogorčević

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)