Chicago, IL
39°
Cloudy
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 11mph W
Humidity: 54%
Pressure: 30.18"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
41°F
41°F
41°F
41°F
41°F
SunMonTueWedThu
57°F / 41°F
66°F / 52°F
59°F / 37°F
45°F / 37°F
57°F / 46°F

Published 2 years ago

By admin

DALA ŽIVOT BRANEĆI UČENIKE: Ovo je učiteljica heroina masakra u Teksasu! (FOTO)

Američki mediji objavili su da je Irma Garsija druga učiteljica koja je poginula braneći živote dece tokom pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu.

U njenoj biografiji koja je navedena na školskom sajtu piše da je Garsija u školi predavala 23 godine, bila je udata i imala četvoro dece. Takođe piše da je volela da roštilja sa svojim mužem i sluša muziku.

Prema pisanju američkog medija NBC, njenom sinu je prijatelj koji radi u policiji saopštio da mu je majka poginula dok je štitila svoje učenike.

Nećak Irme Garsije potvrdio je njenu smrt u objavi na Tviteru.

„Moja tetka nije uspela, žrtvovala je sebe štiteći decu u svojoj učionici, preklinjem vas da držite moju porodicu, uključujući svu njenu porodicu u vašim molitvama, Irma Garsija je njeno ime i umrla je kao heroj. Mnogi su je voleli i zaista će nam nedostajati“, napisao je na Tviteru njen nećak.

Garsija je radila sa Evom Mireles, koja je prva identifikovana odrasla žrtva masakra koji se sinoć dogodio u osnovnoj školi u gradiću Juvaldeu.

U napadu je, osim dve učiteljice, poginulo i 19 učenika starosti od osam do 11 godina.

Napadač, identifikovan kao 18-godišnji Salvador Ramos, je mrtav, saopštili su zvaničnici. Naoružanog napadača je ubio agent granične patrole koji je utrčao u školu sa timom za taktičku podršku i ubio ga dok je bio zabarikadiran unutra.

“Dozvolite mi da vas uverim, napadač je mrtav,“ rekao je Pit Aredondo, načelnik nezavisnog školskog odeljenja policije Uvaldea i istakao da ne traže drugu osobu u vezi sa ovim slučajem.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Danas
Foto: Printscreen Facebook / KidDr1ft

YOU MAY LIKE