Connect with us

Dijaspora

DA SE NE ZABORAVI: Onlajn konferencija povodom Dana sećanja na žrtve genocida u NDH!

Published

on

Pozivamo Vas da se u četvrtak 22. aprila u 19.00 časova priključite online konferenciji povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu.

Dan sećanja na žrtve genocida obeležava se u spomen na 22. april 1945. godine kad je došlo do proboja grupe zatvorenika ustaškog logora smrti u Jasenovcu.

Tema o kojoj će se raspravljati na panelu ticaće se se i usvajanja Rezolucije o ustaškom genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima u periodu 1941-1945. godine, kao i ustanovljavanje Dana genocida nad Srbima u 20. veku.

Gosti ovogodišnjeg predavanja su Prof. Gideon Grajf, Obrad Кesić, dok je moderator Dragana Tomašević.

Podršku usvajanju Rezolucije o ustaškom genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima podržali su i mnogi domaći i strani intelektualci i organizacije

https://www.youtube.com/watch?v=htrBnZEHY_g

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku, a učesnici će biti u mogućnosti da stupe u dijalog sa gostima i moderatorima konferencije, kao i da dobiju željene odgovore na postavljena pitanja, koja mogu ostaviti na njihovom zvaničnom Jutjub kanalu ili na Fejsbuk stranici, u odeljku predviđenom za to.

Svi su dobrodošli, koji se zanimaju za istoriju Srba, Jevreja i Roma u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog Svetskog rata.

Link putem koga možete pristupiti direktnom prenosu nazi se OVDE!

📣📣📣Srbe su pekli žive, sahranjivali žive, prebijali na smrt… Šokantna istina koju svaki Srbin mora da zna izašla je na videlo zahvaljujući jednom Norvežaninu ❗❗❗

Posted by Serbian Times on Saturday, March 6, 2021

Izvor: Serbian Times Foto: Privatna Arhiva

Advertisement