Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 45%
Pressure: 30"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
63°F
64°F
63°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
70°F / 63°F
68°F / 50°F
59°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

DA LI SI SPREMAN, ČIKAGO? Danas je parada za Dan svetog Patrika, a evo šta treba da znate!

Svakog marta, stotine hiljada ljudi dočekuje irski praznik u centru grada. Otpočnite dan tako što ćete pronaći mesto na mostu na Michigan Aveniji, gde možete gledati kako se reka Čikago farba u zeleno. Zatim se uputite do Grant Parka, gde gajde, plesači i političari idu severno ka Columbus Aveniji gde se pridružuju svečanoj povorci.

Kada počinje parada za St. Patrick’s Day?

Parada za St. Patrick’s Day održava se danas, u subotu, 11. marta u 12:30 časova, a prethodi joj farbanje reke Čikago u 10 časova. Za najbolji pogled uputite se na istočnu stranu mosta na Michigan aveniji, zapadnu stranu mosta Columbus Drive ili pronađite mesto na šetalištu između State Street-a i Columbus Drive-a.

Koja je ruta parade za St. Patrick’s Day?

Ovogodišnja parada počinje na raskrsnici Columbus i Balbo Drive-a, nastavljajući severno na Columbus Drive-u do ulice Monroe. Barikade su postavljene duž Columbus Drive-a, a posetioci obično dolaze ranije kako bi zauzeli mesta. Glavni štand za gledanje nalazi se ispred Bakingemske fontane, gde plesači i bendovi zastaju da mašu okupljenima.

Kako da dođem na paradu za St. Patrick’s Day?

Uhvatite CTA Blue ili Red Line i siđite u Loop-u. Onda, prošetajte do Columbus Avenije u Grant Parku. Takođe možete doći i preko Orange, Pink, Green i Brown linija. Siđite u Wabashu i pešačite do Columbus Avenije odatle.

Rutu parade možete naći OVDE.

POVEZANE TEME:

AMERIKANCI POMAŽU SRBIJI: Filantropi iz Čikaga prikupili 70.000$ za važan projekat u Srbiji!

“KUĆNA DEVOJČICA” POČELA DA KUVA: Nikolija (5) iz Čikaga je zvezda Instagrama, smešna je do suza, a sad ima i svoju liniju odeće! (VIDEO)

CRVENA ZVEZDA DOLAZI U AMERIKU: Svetski i evropski šampion organizuje kampove za decu u Čikagu, Milvokiju, Nju Džersiju i Akronu!

Izvor: Čikago Dešavanja
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE