Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.87"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
43°F
45°F
43°F
46°F
50°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 10 months ago

By Serbian Times

DA JE NETFLIX SNIMAO “TOMU” ON BI BIO GEJ CRNAC: Šaljivi komentari na račun političke korektnosti TV platforme! (FOTO)

Striming servis Netfliks objavio je nedavno trejler za novu dokumentarnu seriju „Queen Cleopatra“, koju je producirala Džejda Pinket Smit. I pre nego što je serija počela da se emituje izazvala je lavinu negativnih komentara javnosti – jer je Kleopatra predstavljena kao crna Afrikanka. Istu sudbinu bi, kažu korisnici Tvitera, doživeo i naš Toma Zdravković.

O čemu se radi?

Zahi Havas, istaknuti egiptolog i bivši ministar za antikvitete, rekao je za list al-Masri al-Joum da se radi o „ Netfliksovom prekrajanju istorije“.

„Ovo je potpuno netačno. Kleopatra je bila Grkinja, što znači da je bila svetle puti, a ne crnkinja“, rekao je on, komentarišući dokumentarnu seriju o Kleopatri.

Kako prenosi BBC, Havas je rekao da su jedini vladari Egipta za koje se zna da su bili crnci bili kušitski kraljevi iz 25. dinastije (747-656 p.n.e.).

Inspirisani ovim „problemom“, korisnici Tvitera u Srbiji napravili su šaljiv poster koji se odnosi na popularni film o Tomi Zdravkoviću, u režriji Dragana Bjelogrlića – ali, kao da ga je radio „politički korektni Netfliks“.

Na ovom posteru je Toma Zdravković crnac, odnosno, Afroamerikanac, a na posteru se mogu videti i zastave duginih boja koje aludiraju na to da je verovatno bio i gej. Naravno, ništa od ovoga nije bio slučaj i reč je o šali.

Poster pogledajte u nastavku.

PROČITAJTE VIŠE:

INTERVJU, DANICA CRNOGORČEVIĆ: Ponosim se time što me je vaspitao mitropolit Amfilohije! Evo kako je nastala pesma “Veseli se srpski rode” (VIDEO)

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Naš Aleksa je jedini dva puta biran za studenta godine na čuvenom Prinstonu!

ČIKA NENAD POSLEDNJI U EVROPI RUČNO PRAVI PARFEME: Da bi vam napravio parfem po meri treba da mu odgovorite na dva pitanja!

Izvor: Nova
Foto: Printscreen Instagram @tomazdravkovic_film

YOU MAY LIKE