Chicago, IL
36°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 12mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.23"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
37°F
41°F
43°F
45°F
45°F
SunMonTueWedThu
59°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 39°F
46°F / 37°F
54°F / 45°F

Published 3 years ago

By admin

ČUDO U SRPSKOM SELU: Meštani otkrili vodu koja gori, a pritom je lekovita!(FOTO)

Postoje brojna svetska čuda na ovom svetu koja su teško objašnjiva, a jedno od njih je i pojava na samom severu Bačke u ataru sela Bođani, čije ravnice natapa čudotvorna voda koja gori.

Đoka Naumov odrastao je na salašu sa kojeg se kao na dlanu vidi Vukovar, ali njega je nadživela čudotvorna voda u koju se lale kunu da joj nema ravne. Za njena lekovita svojstva čuli su širom Srbije, da leči bubrege, želudac i ostale organe ali im služi i kao gorivo kada za roštilj ponestane ćumura. Potrebno je samo dobro kresivo i eto dobre vatre.

“Кada su iskopavali arterski bunar za navodnjavanje poljoprivrednih parcela naišli su na vodu i sazidali bunar 1964 godine, od tog trenutka do dana današnjeg voda neprekidno teče u nepovrat. Čim su iskopali bunar stručnjaci su odmah otkrili da voda može da gori. Verujem da mnogi ljudi u svom životu to nisu videli. Meštani decenijama unazad ovu vodu piju kao lek i kada je proba diže iz mrtvih”, kazao je RINU Đoka Naumov.

Vodoprivredno preduzeće Dunav-Tisa- Dunav dok je bilo u državnoj svojini redovno je vršilo kontrolu i ispravnost vode u bunarima u svim domaćinstvima.

“U samoj vodi ima sumpora koji se odmah izdvaja napolje i on je zapaljiv. Ukoliko biste na primer u blizini vode zapalili šibicu, dolazi do plamena. Tada izgleda kao da gori česma, ali pretpostavlja se da ustvari gori taj sumpor koji se tom prilikom oslobađa iz vode. Specifično je da je u letnjem periodu kada su velike vrućine voda hladna toliko da jedva možeš da se umiješ, a zimi je toliko topla da možeš greješ noge kao u banji zato što ide sa velike dubine na kojima se nalaze razne vrste kvarcnog peska” kazao je Đoka.

I dok amerikanci tope led sa Artika i prodaju kao pijaću vodu, uz malo uloženih sredstava prostranstva oko Vukovara mogla bi postati banja.

“Šteta je ogromna, jer voda otiče u nepovrat, a mnogi na ovo mesto dolaze iz cele Bačke da uzimaju vodu kao lek. Uz malo novca mogli bi smo da uredimo i prilaz i popravimo bunar koji je napukao kao i cevi koje su takođe dotrajale da zamenimo”, zaključio je Naumov.

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE