Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 16mph S
Humidity: 33%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
50°F
48°F
45°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 25°F
41°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By admin

ČUDO U MLADENOVCU: Smuk od preko jednog metra izmileo na površinu kao da je avgust a ne decembar! (FOTO)

Iako bi trebalo da budu u zimskom snu, zmije su i usred zime izašle na površinu. Blizak susret sa opasnim gmizavcem imao je Dragan Knežević iz Jagnjila koji je u dvorištu pored njegove kuće ugledao smuka

-Smuk je dugačak preko jednog metra i bio je u dvorištu u kom niko ne živi, pa je malo zapušteno. Moja majka je pre mesec dana isto ugledala zmiju i sada opet. Ovo se ranije kod nas nije dešavalo, da u ovo dolja godine naletimo na zmije”, rekao je Dragan.

Čuveni hvatač zmija i jedini na teritoriji Moravičkog okruga, Dejan Bisenić, kaže da iako građani nisu navikli da viđaju zmije preko zime, to i nije toliko neobična pojava. Zbog promene klimatskih uslova sezona hvatanja zmija sada traje čitave godine.

-U ovom periodu godine one traže topla mesta gde će se nastaniti da prezime i skriti. To su uglavnom, podrumi, štale, garaže i šahte. Ukoliko ih vidite napolju, na površini to znači da su i potrazi za toplim skloništem. One su sada usporene i ako ih vidite, moj je savet da ih ne dirate, samim tim neće ni one vas, u suprotnom napašće vas u samoodbrani – rekao je za RINU, Dejan Bisenić hvatač zmija.

Prethodnih godina dešavalo se da meštani pojedinih dragačevskih sela ugledaju zmiju čak i na snegu.

Izvor/Foto: RINA

YOU MAY LIKE