Connect with us

Srbija

ČUDO OD DETETA NA HARMONICI PRIKUPLJA NOVAC DA BI OTIŠAO NA SVETSKO TAKMIČENJE: Osmogodišnji Nikola pozvan u Portugal da predstavlja Srbiju

Published

on

Nikola Kričak (8) iz blačkog sela Trbunja čudo je od harmonikaša, zbog čega je i dobio poziv za učešće na Svetskom trofeju za harmoniku koji se održava u gradu Loule u Portugalu.

Da bi se kao jedini predstavnik Srbije u tom uzrastu našao na takmičenju, potrebno je da hitno nađe sponzora koji će finansirati put.

Iako ima samo osam godina, Nikola je postigao veliki uspeh na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu, a meštani Blaca tvrde da je ponos topličkog kraja i pravi vunderkind.

Njegov vanserijski talenat još jednom je potvrđen pozivom da se kao osmogodišnjak takmiči sa desetogodišnjacima u Portugalu.

Nikola je učenik muzičke škole “Kornelije Stanković” u Prokuplju, isturenog odeljenja u Blacu. Učenik je u  klasi profesora Dušana Markovića i do sada je više puta osvajao prva mesta na značajnim festivalima. Učenik je i osnovne škole “Stojan Novaković” – Blace, isturenog odeljenja u selu Trbunju.

Veliko internacionalno takmičenje održava se u periodu od 3. do 10. novembra 2019. godine.

Da bi predstavljao Srbiju na Svetskom trofeju potrebno je da svi koji mogu uplate novac na račun njegovog oca Dejana Kričaka.

Broj žiro računa: 205-900101958584030

IZVOR: Topličke vesti/Serbian Times, FOTO: Privatna arhiva

Advertisement