Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 67%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 3 months ago

By Antonije Kovačević

CRVENA ZVEZDA TRAŽI BUDUĆE ASOVE U ČIKAGU! Dečji fudbalski kamp od 14.avgusta, najbolji idu u Beograd da potpišu prvi ugovor! (FOTO)

Sjajna vest za svu našu decu i roditelje iz Čikaga i okoline koji vole fudbal, iliti po američki – soccer! Šampion Evrope i Srbije, Fudbalski klub Crvena zvezda, organizovaće ovog leta od 14-18. avgusta kamp u Čikagu, i to na terenima Richard T. Crane Medical Prep High School, koja se nalazi na adresi: 2245 W Jackson Blvd, Chicago, IL 60612.

Zvezdin kamp, koji već decenijama važi za jedan od najboljih kampova u Evropi, vodiće direktor Omladinške škole crveno-belih Nikola Jelić zajedno sa grupom proverenih stručnjaka koji dolaze iz Beograda, a dobrodošla su deca (muška i ženska) starosti između 6-18 godina.

Najbolji polaznici škole dobiće poziv da dođu na probu u Zvezdin trening centar u Beogradu i priliku da potpišu prvi stipendijski ugovor!

FK Crvena zvezda važi za najveći srpski i istočnoevropski klub svih vremena, klub koji je osvojio 34 šampionske titule u bivšoj Jugoslaviji i kasnije Srbiji, te 27 nacionalnih kupova. Mnogi igrači svetske klase ponikli su iz čuvene Zvezdine Akademije ili su izabrani kroz široku skauting mrežu. Ti igrači su bili okosnica tima koji je osvojio Kup šampiona 1990-1991, što se smatra najvećim uspehom u bogatoj istoriji kluba.

ZA ISTORIJU: Stručni štab sa polaznikom prvog Zvezdinog kampa u Čikagu 2019.godine

Nastavni plan i program fudbalske škole Crvene zvezde je struktuiran da maksimalno razvije talenat koji deca poseduju i da od njih oformi visoko konkurentne profesionalne igrače, ali i da pruži pozitivno iskustvo učenja mlađim igračima ili onima koji tek počinju.

– Biće ovo još jedno nezaboravno iskustvo za sve onu decu i omladinu koji se priključe kampu. Sa njima će raditi vrhunski stručnjaci, primenjivaće se najmodernije metode treninga u zavisnosti od uzrasta, a za sve smo pripremili i brojna iznenađenja. Najbolji polaznici će dobiti priliku da budu gosti Crvene zvezde u Beogradu i izbore se za prvi stipendijski ugovor sa klubom. Pozivamo sve roditelje iz Čikaga i okoline, ali i one iz Milvokija, Indijane, Rokforda, da prijave svoju decu na OVOM LINKU, a više informacija o samom kampu mogu naći OVDE, kaže za Serbian Times Miloš Bojić, koordinator Zvezdinog kampa u Čikagu.

Za više informacija pozovite broj telefona: (312)-450-0861 ili pišite na email: camps@fcredstarchicago.com.

Evo po kom programu će se odvijati kamp Crvene zvezde od 14-18. avgusta u Čikagu:

1.DAN: TESTIRANJE IGRAČA

Polaznici kampa će proći niz testova motoričkih i tehničkih sposobnosti i biće raspoređeni u grupe prema rezultatima testa. Ovo se radi kako bi se osiguralo pozitivno iskustvo za sve kampere tokom cele nedelje.

2.DAN: PUT CRVENE ZVEZDE

Uvod u način igranja fudbala po modelu Crvene zvezde. Prepodnevna sesija će se fokusirati na kontrolu lopte u skučenim prostorima, dok će popodnevna sesija ojačati sve što smo tog dana naučili u stvarnim situacijama igre.

3.DAN: INDIVIDUALNA vs TIMSKA IGRA

Igrači će početi tako što će se uključiti u veoma izazovne vežbe 1v1, 2v2, 3v2 i 3v3, dok će ih treneri posmatrati i na licu mesta sugerisati polaznicima kampa na šta da obrate pažnju. U popodnevnoj sesiji prelazimo sa individualne igre na otvorenu igru i timski napad i odbranu.

4.DAN: REALIZACIJA I ODBRANA

Šta je Dejana Savićevića učinilo jednim od najboljih napadačkih veznih igrača svog vremena ili Nemanju Vidića jednim od najboljih defanzivaca u istoriji Premijer lige? Treneri FK Crvena zvezda će kampiste voditi kroz niz fizičkih, tehničkih, taktičkih i mentalnih izazova kako bi im pomogli da svoju gol-završnicu i odbrambenu igru podignu na viši nivo.

5.MATURSKI DAN

Kamperi će biti testirani na svim elementima naučenim tokom cele nedelje. Oni će takođe učestvovati na turnirima, igraće se mečevi, izazovi (challenges) sa prečkama i čuvena utakmica Svetskog kupa. Treneri će dati polaznicima autograme, fotografisati se sa svim kamperima i izdati diplome pre nego što se zvanično pozdravimo do sledećeg leta.

Tekst: Serbian Times Foto: FC Crvena zvezda

YOU MAY LIKE