Chicago
64°
Cloudy
6:43 am6:39 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 90%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
68/61°F
70/61°F
77/63°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

ČIKAGO PONEO LASKAVU TITULU: Zaljubljenici u arhitekturu doneli važnu odluku, evo o čemu je reč!

Od brojnih nebodera do niza zadivljujućih gotičkih zgrada, spektakularna arhitektura Čikaga posetioce ostavlja bez daha. Buildworld je identifikovao10 gradova u svakoj zemlji i analizirao turističke recenzije arhitektonskih lokaliteta u stotinama gradova širom sveta.

Studija je posebnu pažnju posvetila recenzijama lokalnih arhitektonskih zgrada, zamkova, crkava i katedrala, verskih znamenitosti, drevnih ruševina i mostova. Za „Najbolju severnoameričku destinaciju za ljubitelje arhitekture“ izabran je grad vetrova sa 84% arhitektonskih destinacija u Čikagu sa ocenom 4,5 zvezdica.

SAD se mogu pohvaliti sa tri od deset severnoameričkih gradova sa najvećom stopom prvoklasnih arhitektonskih lokacija. Čikago prednjači. „Grad vetrova“ je povezan sa brendom impozantnih, ali progresivnih zgrada, koje su u velikoj meri redizajnirane nakon požara 1871. godine.

Frank Lloyd Wright, Ludwig Mies van der Roche, Jeanne Gang, Daniel Burnham, i John Root su uticali na estetiku grada. Čikago je rangiran na 6. mestu na svetu. Peto mesto pripalo je ekvadorskom Quito-u, a 4. Liverpool-u u Ujedinjenom Kraljevstvu. Manchester u Velikoj Britaniji izjednačen je na drugom mestu sa Quezon City-em na Filipinima, i kulturna prestonica Rumunije Iasi zauzeo je prvo mesto.

Ukupno šest od deset najboljih gradova za arhitekturu su evropski, dok su Quebec i Havana bili drugi severnoamerički predstavnici koji su ušli u prvih 20.

PROČITAJTE VIŠE:

“SAMA JE UZELA SRPSKU ZASTAVU I OGRNULA SE”: Mađar srpskog porekla raskrinkao potez albanske pevačice o kome bruji svet! (VIDEO)

ALBANSKA PEVAČICA OGRNULA SRPSKU ZASTAVU: Kad je videla grb odmah je počela da se pravda, mislila da je mađarska!

KONAČNO DOBRA VEST ZA IMIGRANTE U NEMAČKOJ: Vlada usvojila novi zakon, brže do papira i dvojnog državljanstva!

Izvor: Chicago dešavanja
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE