Chicago, IL
68°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 68°F
Wind: 14mph S
Humidity: 28%
Pressure: 29.58"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
63°F
61°F
57°F
55°F
57°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 34°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

ČIKAGO KAO DIVLJI ZAPAD: Dva učenika (14. i 15.god) ubijena, dva ranjena ispred škole! (VIDEO)

Dva dečaka, od 14 i 15 godina, ubijena su, a dva tinejdžera su ranjena u pucnjavi ispred srednje škole “Benito Huarez” u Čikagu u petak popodne.

Pucnjava se dogodila oko 13.50 časova u bloku 2100 u ulici Saut Laflin, baš u vreme kada su završeni časovi za taj dan u školi, rekli su zvaničnici.

Brendon Perez (15), i 14-godišnji dečak čije ime nije objavljeno, proglašeni su mrtvima u bolnici Stroger. Obojica su zadobili prostrelne rane u glavu, saopštila je policija Čikaga.

Druga dva tinejdžera, 15-godišnji dečak i 15-godišnja devojčica, bili su u dobrom stanju u bolnici, rekli su zvaničnici. Dečak je pogođen u butinu i rame; devojčica je zadobila ranu kada ju je metak okrznuo, saopštila je policija.

U radio depeši policajcima se navodi da je osumnjičeni sa crnom maskom, crnom kapuljačom i crnom jaknom viđen kako trči na zapad na Čermak putu.

Šef policije Dejvid Braun rekao je na konferenciji za novinare večeras da istražitelji nisu identifikovali nijednog osumnjičenog i da niko nije u pritvoru.

On takođe nije mogao da potvrdi da li su žrtve bili studenti Huareza. Rekao je da istražitelji istražuju video, ali nije ukazao šta se na njemu vidi.

„Tek smo počeli ovu istragu“, rekao je Braun pošto više puta nije imao odgovore za novinare.

Student druge godine koji je dao samo svoje prezime, Nava, rekao je da je čekao ispred škole da ga tata pokupi kada je čuo pucnje u bloku prema Ashlandu.

„Bilo je ludo“, rekao je Nava ispred mesta zločina u petak uveče. „Čuo sam dva pucnja, a onda su svi počeli da beže i ušli unutra.

Njegov 46-godišnji otac rekao je da je jurio kroz saobraćaj da bi stigao do sina. „Bio sam tako nervozan da sam prošao kroz crvena svetla. Nije me bilo briga”, rekao je.

Izvor: Chicago Sun-Times Foto: Patricia Nabong/Sun-Times

YOU MAY LIKE