Connect with us

Srbija

CEO DAN RADI NA NJIVI, PA PIŠE POEZIJU: Mladi pesnik ljubav prema rodnom selu pretače u stihove! (FOTO)

Published

on

Ljubav prema selu i svom porodičnom ognjištu mladi Borivoje koji živi na padinama Murtenice još od osnovne škole pretače u stihove. Pa sada ne samo da je jedan od najmlađih stanovnika tog kraja, već je i najmlađi poeta koji kaže da nigde tako lepa jutra ne sviću nego u Negbini, iako je od centra opštine Nova Varoš udaljena kilometrima. Do sada je izdao dve zbirke „Oj, Negbino, rodni kraju” i „Miris zavičaja” prožete ljubavnim, rodoljubivim, ali pre svega tradicionalnim motivima.

„Moje selo je moja večita inspiracija. Sve te lepote koje ga krase, šumski puteljci i planinski visovi, probudili su u meni želju da to opišem rečima i da se drugi koji nisu imali tu sreću da se ovde rode i odrastaju upoznaju. Svaka moja pesma tiće se života običnog čoveka, srpskog seljaka”, rekao je za RINU Borivoje Ilić.

Ovaj srednjoškolac ponosan je na svoje selo, štalu i njivu, pa se ne libi da zasuče rukave i pomogne svojim roditeljima u svim sezonskim poslovima. Učenik je završne godine srednje Šumarske škole u Кraljevu, i ističe da će uprkos budućem pozivu nastaviti da piše.

„Ne znam šta donosi dan, a šta donoisi noć i gde ću jednoga dana živeti , ali sam siguran da rodno selo nikada neću napustiti i da ću se uvek baviti poljoprivrednom, gajiti voće i povrće, kao njšto to radim od ranog detinjstva. Život na selu nije nimalo lak, ali me je to dodatno motivisalo da to opišem upravo u mojim pesmama”, rekao je ovaj mladi pesnik.

Zbirke koje je do sada izdao svetlost dana ugledale su zahvaljujući sponzorima, a da bi izdao novu ovom mladom pesniku nedostaju novčana sredstva.

„Planiram da izdam treću knjigu, koja se zove „Кaljavi sokak” , koja govori o svima nama, koji na put za uspehom krećemo kaljavim sokakom” , kaže Borivoje koji pored pisanja pesama tradicionalno neguje pevanje izvika, o čemu svedoče brojne diplome i zahvalnice.

Кolika je moć dobre frizure i šminke najbolje je pokazao mladi umetnik Aleksandar Dramićanin kada je svoju baku Miloratku, koja živi u jednom ivanjičkom selu, potpuno transformisao!

Posted by Serbian Times on Thursday, April 15, 2021

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement