Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 5 days ago

By Antonije Kovačević

CEO ČIKAGO OPLAKUJE MARKA(17): Ovo je srpski dečak kome je bahati vozač u Americi brutalno prekinuo život (VIDEO)

Marko Niketić (17) poginuo je sinoć kasno oko 11 časova po centralnom američkom vremenu u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u čikaškom predgrađu Glenvju (Glen View). Marko je za vikend trebao da ide na maturski bal, a za nekoliko nedeelja da polaže maturski ispit.

Ova vest je veoma pogodila i uznemirila brojnu srpsku zajednicu u Čikagu i okolini, ali i širom Sjedinjenih Američkih Država. Porodica Niketić je u velikoj žalosti posle tragičnog gubitka sina o kome njegovi školski drugovi i komšije imaju samo reči hvale, a izrazi saučešća stižu im sa svih strana.

Niketići su, inače, prilično poznata i ugledna porodica u srpskoj zajednici..

Policija je saopštila da je Marko Niketić (17) poginuo, a da su tri osobe povređene u nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila na adresi 1200 Ist Lejk avenija sinoć (u nedelju) nešto posle 23 sata.

Marko Niketić je upravljao mercedesom u koji je udario mustang koji se kretao velikom brzinom. Niketićev saputnik je teško povređen i prebačen je u bolnicu. Vozač mustanga je u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život, dok je njegov suvozač je u kritičnom stanju.

Scena na mestu nesreće je stravična. Mercedes je skoro prepolovljen, ceo gepek mu je otkinut a zadnji kraj pao je u komšijsko dvorište.

“Ovaj tip sa mustangom je leteo”, rekao je komšija Dennis Mullen. „Čuo sam zvuk automobila dok je prolazio ulicom, a sekund kasnije čuo sam veliki udarac”.

Komšije ovog mirnog naselja kažu da je nesreća zvučala kao eksplozija.

Prijatelji kažu da je Niketić bio apsolvent srednje škole Glenbruk Jug, da je za nekoliko dana trebao da ide na maturski bal, a za nekoliko nedelja da maturira.

„Samo znam da je on bio dobro dete“, rekla je Inesa Kaufman. “Nema ništa loše da se kaže o ovom klincu. Bio je veoma popularno dete u školi.”

Jedan svedok, koji se zatekao na licu mesta i pozvao hitnu, izjavio je da ga je “mustang” obišao samo nekoliko sekundi pre nesreće, te da je vozio najmanje 90 milja na sat pre sudara, gaseći i paleći svetla.

„Video sam ga još jednom kako pali svetla, a onda sam sekund kasnije video svetla u vazduhu, čulo se da je automobil udaren“, rekao je svedok.

„Naše misli su sa porodicom Niketić i čitavom zajednicom tokom ovog teškog vremena, rekla je direktorka srednje škole Barbara Žorž.

Policija je pretraživala ovaj kvart u nadi da će pronaći snimak sa video nadzora.

Srednja škola Glenbruk imaće na raspolaganju savetnike i osoblje za pomoć učenicima koji su pogođeni ovom tragičnom smrću i to tokom cele nedelje. Studenti mogu da posete odeljenje za studentske službe ili zdravstveni centar Glenbruk da razgovaraju sa socijalnim radnikom. Anonimni tekstualno-komunikacijski sistem za mlade kojima je potrebna pomoć mentalnog zdravlja dostupan je 24/7. Oni koji traže pomoć mogu poslati poruku „GBS POMOĆ“ na 844-823-5323.

Tekst: ABC7 Foto: CBS Chicago

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNI INTERVJU, JACK BEAUMONT, FRANCUSKI ŠPIJUN I PISAC BESTSELERA: Da se rat u Bosni desio posle 11.septembra, Zapad bi verovatno stao na srpsku stranu! (FOTO)

TRAMP OTKRIO PLAN ZA DRUGI MANDAT: Najavio masovne deportacije, ne isključuje mogućnost pritvornih kampova!

OSTVARILI AMERIČKI SAN: Braća iz Crne Gore od konobara došli do lanca restorana!

YOU MAY LIKE