Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 9mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
54°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 1 year ago

By admin

ČAROLIJE ŽIVOTA U ČIKAGU: Počela je sezona kojota, evo šta treba da znate! (VIDEO)

U Čikagu je počela sezona kojota. Uvek su prisutni na području grada tokom zimskih meseci, ali Lincoln park je zabeležio najviše interakcija sa ovim životinjama do sada. Kojoti su primećeni kako se kreću, i zavijaju po gradu. Ovu urbanu životinju u ovom delu Amerike najčešće viđamo u ovom periodu godine.

Kojoti se obično drže za sebe i dalje od stanovnika. Ipak u prošlosti su zabeleženi i incidenti koji uključuju ovu životinju i decu. Kojot je ugrizao šestogodišnjeg dečaka u parku Lincoln, u blizini Muzeja prirode Peggy Notebaert. Životinja je više puta ugrizla dete u predelu glave.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Do sada u 2022. godini prijavljeno je 1.359 viđenja kojota u Čikagu, u odnosu na 1.137 prošle godine. Do sada je bilo 79 prijava u decembru. Javnost treba da bude svesna ovih prijava, jer ove zime sve više kojota traži hranu u gradu.

„Iako su urbani kojoti prvenstveno aktivni tokom zore i sumraka kako bi izbegli interakcije sa ljudima, zimska sezona predstavlja izazov za rutinu ovih životinja. Budući da je do njihovih glavnih izvora hrane, glodara i divlje vegetacije teže doći zimi, kojoti lociraju izvore hrane negde drugde. “

Građanima se savetuje da obrate posebnu pozornost na svoju decu i kućne ljubimce. “Kojoti sve što je malo, malog psa, čak i dete, vide kao hranu”. Napadi kojota su izuzetno retki ako nisu izazvani. „Napadi su često izazvani neodgovarajućim kontaktom sa ljudima, kao što je namerno i nenamerno hranjenje“, navodi Animal Care and Control.

POVEZANE TEME:

SPREMITE SE ZA SNEŽNU OLUJU: Arktička zima stigla u Čikago, termometar u debelom minusu!

PRAVO MESTO ZA PRAZNIKE: Čikago među 10 najboljih gradova za proslavu Nove godine u Americi!

PRESTIŽNO PRIZNANJE ZA ČIKAGO: Aerodrom O’Hare proglašen za najbolji u Americi!

Izvor: Čikago Dešavanja
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE