Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

BUKTI POŽAR IZNAD PERASTA: Vatrogasci i građani celu noć obuzdavali vatrenu stihiju! (FOTO)

Kotorski i vatrogasci dobrovoljnog društva Perasta, nakon dežurstva koje je trajalo celu noć, nastavili su da drže liniju i sprečavaju vatru koja je zahvatila brdo iznad Perasta da dođe do magistrale i zahvati kuće.

Kako je za Radio Crne Gore kazao zamenik komandira opštinske Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić, požar je pod kontrolom, objekti nisu ugroženi, niti će biti. On je istakao da je severni vetar promenio smer vatre.

“Vatrogasci su celu noć na terenu. Tamo je najveći deo naših kolega iz dobrovoljnog društva iz Perasta. I sada su tamo. Drže liniju, ne dozvoljavaju da se vatra spusti do grada, do magistrale”, kazao je Kovačić.
On je kazao da je severni vetar okrenuo smer požara prema drugoj strani brda.

“Požar nije ugašen. Pod kontrolom je u delu prema gradu Perastu i nisu ugroženi objekti i neće biti nikako jer ima dovoljno vatrogasnih vozila i vatrogasaca. Što je najvažnije, tu su i meštani koji su bili celu noć”, kazao je Kovačić.

On je kazao da će vatrogasci i tokom dana nastaviti da dežuraju u smenama.

Kako prenosi Radio Kotor, zatvoren je gornji put kroz Perast. Saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično, a policija reguliše saobraćaj.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Euronews
Foto: Printscreen Facebook / Alexandar Dragicevic

YOU MAY LIKE