Chicago
43°
Sunny
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 16mph W
Humidity: 48%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
SunMonTue
39/34°F
39/30°F
45/32°F

Published 1 year ago

By admin

“BUDIMO LJUDI I BUDIMO ZAJEDNO”: Srbi odgovorili na poruku podrške Hrvata!

Dok na jednom delu sveta besni rat, ostatak sa nervozom posmatra i kalkuliše kako bi strateške odluke mogle da utiču na život u njihovoj državi i podele uzrokovane sankcijama i zabranama, nasuprot podrške, počele su da brinu i ljude miljama daleko od aktuelnog sukoba.

Kako to obično biva, na stav koji su srpski čelnici izneli kada je reč o ratnim dejstvima u Ukrajini, internet već danima pokušava da donese svoj sud, a nedavno je komentare na stav Srbije i svoje mišljenje o tome jedan Hrvat odlučio da podeli sa srpskim korisnicima „Redita“.

„Zdravo, po nacionalnosti sam Hrvat (ne ‘rvatina) i došao sam jer konstantno viđam odvratne, neljudske komentare po r/worldnews i sličnim sabreditima što se tiče trenutne situacije u svetu. Verujem da dosta Hrvata deli neka ta mišljenja, al to nisu Hrvati to su ‘rvati, i oni se ne računaju. Došao sam zapravo samo reći da saosećam, i razumem (koliko mogu) stratešku odluku vaše države, ali i razumem većinu mišljenja koju sam pročitao po sabu već“, piše autor.

Jasno mu je, kaže, da negativni komentari koji mogu da se pročitaju na račun naše države, ne mogu da budu lepo iskustvo.

„Tako da želim da znate da i u ovim čudnim, neobičnim vremenima se setite da vam prosečni Hrvat, i prosečni stanovnik zemlje nije neprijatelj, samo budala jeste. I dodajem komentar koji mi je prijatelj danas rekao (komentar nije zlonameran, više je paranoja i anksioznost), citiram: „Ja se ne bojim situacije s Rusijom i Ukrajinom, ja se bojim da Srbi ne bi pokušali neki *****, blizu su, bojim se“. Mislim da je komentar smešan, pa kad sam se ja već nasmejao, da možete i vi. Lep pozdrav komšije“, zaključio je on.

Odgovori na konstataciju ovog korisnika su brzo krenuli da pristižu, neki su se zahvalili autoru posta na podršci, drugi komentarisali sukob Rusije i Ukrajine i vojne sposobnosti naše zemlje.

„Navikli smo na zle komentare“

Većina se složila da negativni komentari, koji se odnose na politiku, nisu novost, ali da ih pomalo brine da će aktuelni sukob poprimiti razmere koje niko ne želi.

„Bio sam u Hrvatskoj više puta i znam da je većina stanovništva potpuno normalna i ok prema nama, a isto tako želim da i vi znate da smo i mi ovde takvi. Beograd je vikendom pun Hrvata i to je potpuno normalna stvar na koju niko odavno ne obraća pažnju“,

„Pozdrav, Sarajlija ovde. Iskreno, i mi ovde imamo neki strah (pogotovo omladina) da ne izbije opet neko s**nje, ne mislimo konkretno na komšije iz Srbije, a ni iz Hrvatske, već generalno da opet neko ne poludi malo i započne glupost, gde ćemo svi na kraju biti crni. Definitivno treba da se zalažemo da se vratimo u bratske odnose, a ne da na prvu govorimo loše stvari jedni o drugima. Ja vam svima šaljem pozdrave iz Sarajeva, i ako ko bude naleteo, može kafa uvek“.

„Ja sam baš razmišljao, kako bi bilo dobro da se sastanu svi lideri zapadnog Balkana, da daju zajedničku izjavu da garantuju mir na ovim prostorima. Jer narodi su ovde mnogo toga prošli, niko više ne želi ratove i slična s**nja“, zaključuju korisnici.

Izvor: Blic Foto: Anadolija

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)