Chicago
63°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 2mph SSE
Humidity: 92%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

BRITANSKA POSLANICA OPTUŽUJE: Srpska pravoslavna crkva švercuje oružje iz Srbije na Kosovo!

Britanska poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns optužila je danas Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na Kosovo. Kerns je u današnjem govoru na zasedanju parlamenta Velike Britanije, navela da se oružje iz Srbije švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

-Zato je bezbednosna slika tako surova. Predugo nismo uspevali da prozovemo naoružane srpske milicije koje deluju na severu Kosova. U Vladi su svesni, sa vojnicima koji su se tek vratili sa služenja u Kforu, da se oružje švercuje preko granice u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći. Kada naše trupe pokušaju da dobiju dozvolu da odu po njih, dozvole traju predugo. Do trenutka kada se nabavi dozvola, gle iznenađenja, Hitna pomoć se pojavi u crkvi i ponovo izvadi oružje – rekla je Kerns.

Ona je dodala i da je “veoma zabrinuta zbog činjenice da Britanija prodaje municiju Srbiji“.

-S obzirom da je tamošnja antiteroristička policija izvršila napade i kidnapovala trojicu kosovskih policajaca, kako da znamo da se ništa što smo prodali Srbiji ne koristi u tom kontekstu – zapitala je Kerns.

Govor britanske poslanice, koja se nedavno u Londonu srela sa Aljbinom Kurtijem, preneli su danas portali na albanskom jeziku u Prištini.

PROČITAJTE VIŠE:

ČAK I ON IM OČITAO BUKVICU: Klinton u Tirani pozvao Prištinu da poštuje prava Srba na KiM!

SAMI JE SRBIN IZ IRANA: Kao izbeglica prošao pakao, naučio srpski jezik, upisao faks, zaposlio se… samo jedno mu fali da bi bio srećan! (VIDEO)

POZNATI HRVATSKI NOVINAR PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Domagoj Margetić se krstio u manastiru Tavna! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE