Chicago
57°
Fair
5:20 am8:14 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 4mph NE
Humidity: 58%
Pressure: 30.21"Hg
UV index: 0
SunMonTue
72/54°F
75/57°F
77/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

BRITANCI ŠALJU GRANATE SA OSIROMAŠENIM URANIJUMOM UKRAJINI! Putin: Rusija će biti primorana da reaguje!

Ministarstvo odbrane Velike Britanije potvrdilo je da sa tenkovima „čelendžer 2” u Ukrajinu šalje i protivoklopnu municiju koja sadrži osiromašeni uranijum.

Zamenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi potvrdila je da će London pored slanja eskadrile borbenih tenkova poslati i municiju koja uključujući oklopne granate sa osiromašenim uranijumom.

Iako su se sumnje Kremlja ispostavile kao tačne, zvanični London optužuje Vladimira Putina za izvrtanje istine, uz obrazloženje da municija sa osiromašenim uranijumom nije nikakva novost već da se ta opasna materija u granatama koristi već decenijama.

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio da će Moskva biti prinuđena da reaguje ako kolektivni Zapad počne da koristi oružje sa nuklearnom komponentom.

Namera Velike Britanije da isporuči Kijevu municiju sa osiromašenim uranijumom svedoči o izraženoj nameri kolektivnog Zapada da konačno uništi Ukrajinu, izjavila je za Sputnjik portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Ovde je reč o apsolutnoj nepromišljenosti, neodgovornosti, nekažnjivosti Anglosaksonaca, anglosaksonskog dueta na prvom mestu – Londona i Vašingtona, u međunarodnim poslovima. To je još jedna britanska provokacija koja ima za cilj da situacija oko Ukrajine eskalira, da dobije novu dimenziju. Sve što čujemo od NATO-centričnih zemalja, na čelu sa SAD i Velikom Britanijom, o miru, rešavanju sukoba, budućnosti Ukrajine, dobrobiti ukrajinskog naroda – sve je laž, falš, obmana, apsolutna dezorijentacija svetske zajednice. U stvari, cilj je sasvim drugi. Danas nema sumnje da se radi o jasno izraženoj nameri kolektivnog Zapada na čelu sa SAD i Velikom Britanijom da jednostavno uništi Ukrajinu”, istakla je Zaharova.

PROČITAJTE VIŠE:

Kako je dodala, nakon izjave da nameravaju da isporuče municiju sa osiromašenim uranijumom završavaju se svi razgovori o tome da Zapad razmišlja o dobrobiti Ukrajine u budućnosti.

Zaharova je naglasila da bi isporuka Kijevu municije sa osiromašenim uranijumom predstavljala genocid nad ukrajinskim narodom.

„Još jednom smo čuli šta Zapad želi. Zapad ne želi samo destabilizaciju u svetu, ne samo eskalaciju sukoba u Ukrajini, nego jednostavno želi da fizički izbriše bilo kakvu mogućnost postojanja ljudi koji sada živi na tim teritorijama. Sada ne govorimo o tome na čijoj strani su ti ljudi, čiji su oni građani, u kojim regionima žive. To je nevažno, jer kada se koristi municija sa osiromašenim uranijumom, kada se radi o nuklearnoj komponenti, te čestice, ti elementi ne pitaju ni za državljanstvo, ni za nacionalnu pripadnost, ni za vizu, pasoš, ubeđenja. Radijacija neće pitati, kao što to obično čini kijevski režim, ‘čiji je Krim’. Radijacija pogađa sve i ostaje u zemlji”, kazala je Zaharova prenosi Sputnjik.

Američke trupe koristile su municiju sa osiromašenim uranijumom tokom operacije „Pustinjska oluja”, bombardovanja Jugoslavije i invazije na Irak 2003. godine. Kao što su primetili stručnjaci, korišćenje ove municije može dovesti do onkoloških bolesti.

POVEZANE TEME:

VEŠTAČENJE OTKRILO RAZMERE ZLOČINA: Kod dvojice Srba 500 puta više uranijuma u krvi od normalnog!

“MRZE ME, A NISAM NIŠTA URADILA”: Beloruska teniserka progovorila o ponašanju ukrajinskih kolega u svlačionici!

POLJSKI AMBASADOR PRETI RUSIJI? “Ili će Ukrajina odbraniti svoju nezavisnost, ili ćemo morati da uđemo u sukob!” (VIDEO)

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen YouTube / Sky News

YOU MAY LIKE

NEPONOVLJIVI VLADIKA NIKOLAJ: Svetac koji je zadivio Evropu i izazvao duhovno buđenje Srba!
SRBI POSLALI LEGENDU KUĆI: Evo šta su tačno Jokićeva braća dobacivala Džeku Nikolsonu! (VIDEO)
LEBRON SE OVAKO NIJE POKLONIO NIKOME: Pred novinarima skinuo kapu Jokiću i izazvao oduševljenje! (VIDEO)
"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
"IZGUBLJENA ZEMLJA" POKORILA KAN: Srpski film sniman u Ribnikaru nagrađen ovacijama i aplauzom publike! (VIDEO)
OBELEŽIO NAŠE DETINJSTVO: Otac ubijene devojčice glumio u čuvenoj dečijoj emisiji i poznatom filmu! (FOTO)
BOŽIJE ČUDO U MISURIJU: Otkopali grob časne sestre i ugledali neverovatan prizor! (VIDEO)
JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU I ODVEO DENVER U VELIKO FINALE! Denver počistio Lejkerse, Srbin obeležio meč brutalnim TRIPL-DABLOM!