Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph S
Humidity: 42%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
57°F
52°F
50°F
48°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

BRITANAC SRČANO BRANI NOLETA: Demonizacija Đokovića mora da prestane!

Oliver Braun, novinar britanskog Telegrafa, stao je u odbranu Novaka Đokovića zbog hajke kojoj je izložen u Australiji.

„Demonizacija Đokovića mora da prestane“, komentar je Brauna, jednog od urednika i novinara Telegrafa, koji je u naslovu naveo da su fanatični pobornici „zaključavanja“ još jednom došli do tiranskog preterivanja u hajci na Novaka.

Sam Braun podsetio je na ono što svi zaboravljaju, da Novak nije ni rekao da li je vakcinisan i da se napada bez pravog saznanja o ovome.

„Ako mislite da su kovid pasoši neliberalni, probajte da živite na severu Australije, gde oni koji odluče da se ne vakcinišu dva puta moraju da plate 2.700 funti. U tom kontekstu, nije iznenađujuće što poznatom skeptiku u vezi sa vakcinom, Novaku Đokoviću, prete potpunom zabranom ulaska u zemlju, čak i u trenutku kada napada 21. Grend slem, 10. Australijan open. ‘Imam poruku za sve koji žele da uđu u Australiju, moraće da budu dva puta vakcinisani’, bila je poruka Aleka Hoka, australijskog ministra. Sada je Đoković demonizovan kao odbijač vakcine, ali postoje dva problema sa ovom karikaturom. Prvi je da Đoković nije još razjasnio svoj status. Iako je veća verovatnoća da nije primio vakcinu, on i dalje to neće reći sa sigurnošću, opisao je to pitanje u srpskom intervjuu kao neodmereno. Druga stvar, on je već imao virus“, naveo je Braun.

Njegov podnaslov je direktna poruka po pitanju svega viđenog u australijskim medijima.

„Vakcine su najefikasniji način za izlazak iz pandemije – ali ne sviđa mi se kako se Đoković omalovažava zato što je pokazao individualnu slobodu izbora“, naveo je Braun.

Novaku se inače obratio i premijer Viktorije Danijel Endrjuz.

„Mislim da nevakcinisani igrači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a i da dobiju verovatno bi morali da budu stavljeni u karantin nekoliko nedelja. Virusu nije važno kako ste rangirani u tenisu niti koliko ste grend slemova osvojili. Potpuno je nebitno, morate biti vakcinisani da biste zaštitili sebe i druge. Profesionalni sport je deo pravila koji se odnosi na sve koji žele ovde da rade i moraju svi da budu vakcinisani dvostrukom dozom. Tako da ne verujem da će nevakcinisani teniser moći da dobije vizu u ovoj zemlji, a ako je i dobiju, morali da budu nekoliko nedelja u karantinu. Ne mislim da će osoba za koju ste me pitali (mislio je na Novaka Đokovića prim. aut. ) ili bilo koji drugi teniser, da sve ne personalizujemo, ili golfer ili vozač formule 1, moći da dobije vizu. Ako grešim, siguran sam da bi im federalna vlada stavila to do znanja“, naveo je Endrjuz.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Sports Colony

YOU MAY LIKE