Connect with us

Srbija

BRAVO ZA NAŠE OSNOVCE: Organizovali humanitarni bazar za pomoć malom Gavrilu! (FOTO)

Published

on

Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje malog Gavrila iz Кragujevca se nastavlja. Ovoga puta za njega novac sakupljaju učenici iz Desimirovca koji su uz pomoć starijih organizovali Humanitarni bazar.

“ Učiteljice OŠ ‘Sreten Mladenović’ u Desimirovcu, u saradnji sa mamama učenika i svojim učenicima su organizovale Bazar za Gavrila, na kome se juče prodavalo svašta, sitni kolači, slane đakonije, igračke koje su deca donela, čestitke, crteži, slike. Za svo vreme prodaje na štandovima su bile kutije za dobrovoljni prilog tako da je na ovoj našoj akciji prikupljeno oko 64.480 dinara“, rekla je za RINU jedna od učiteljica iz Osnovne škole „Sreten Mladenović“.

Ona naglašava da će se humanitarna akcija prikupljanja novca za Gavrilovo izlečenje nastaviti i danas u Velikom Parku u Кragujevcu, pored već pomenutih proizvoda i đačkih rukotvorina na današnjem bazaru biće izložene i tinkture i sirupi iz manastira Кamenac.

Podsećamo, Gavrilo Đurđević iz Кragujevca sa nepunih šest meseci života bori se sa teškom bolešću – spinalnom mišićnom atrofijom tip 1. Ova bolest je izuzetno teška i progresivna. Posledica je mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement