Connect with us

Srbija

BRAVO, MARIJA: Čačanka licitirala svoju venčanicu za pomoć malom Vukanu!

Published

on

Čitava Srbija digla se na noge i ujedinili su se mnogi kako bi pomogli u skupljanju novca za malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, kome je za lečenje potrebno 2,5 miliona evra jer mora da primi najskuplji lek na svetu. Vremena je sve manje, a svoj doprinos u skupljanju novca dala je i Čačanka, Marija Ilić, koja je na licitaciju stavila odevni premdet koji za nju ima izuzuzetan značaj, ali nije marila za to.

“Udala sam se u septembru prošle godine, i sama sam dobila dete i mnogo me je potreslo kad sam videla da beba Vukan mora što pre da ode na lečenje i da se skupi ogroman novac za lečenje. Odlučila sam na licitaciju da stavim svoju venčanicu, nova je, lepa i naravno samo jednom obučena”, kaže za RINU humana Marija.

Nada se da će njen gest biti primećen od strane dobrih ljudi i da će venačanica biti prodata za što veći novčani iznos.

“Početna cena bila je 5.000 dinara, poslednji put kad sam gledala najviša izlicitirana cena iznosila je 29.000 dinara. Licitacija na fejsbuk grupi je završena, ali zbog velikog interesovanja trajaće do subote ujutru, kad je poslednji rok da devojka koja je dala najveću cenu uplati novac. Ponude se mogu poslati meni u privatnoj poruci na fejsbuku. Ostalo je još malo vremena da se skupi što više novca koji će biti doniran bolesnoj bebi”, rekla je Marija i apeluje na sve ljude koji su u mogućnosti da takođe daju svoj doprinos i uključe se u akciju prikljupljanja pomoći.

Vukan je rođen 6. avgusta prošle godine kao zdrava beba, sa ocenom 9 na rođenju. Кada je imao samo dva meseca, zbog slabosti trbušnih mišića, operisana mu je preponska kila. Nakon trećeg meseca je Vukan postepeno prestao da pomera nogice i da dobija generalizovanu slabost mišića. Nakon pregleda i analiza, dobili su dijagnozu – SMA tip 1, teška i progresivna neuromišićna bolest, koja može da ima i smrtnih ishod.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement