Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 4 godine ranije

By admin

BORBA ZLOSTAVLJANE SRPKINJE ZA PRAVDU STIGLA DO AMERIKE: CNN objavio priču o Mariji Lukić

U tekstu pod naslovom „Navodna žrtva uznemiravanja sama vodi borbu za pravdu“ navodi se da je suđenje lokalnom funkcioneru Milutinu Jeličiću Jutki „uzdrmalo socijalno konzervativno društvo Srbije, gde je zakon o seksualnom uznemiravanju uveden tek 2017.“.

Američka televizija „Si-En-En“ objavila je na sajtu priču o „#MeToo momentu Srbije“ predstavljajući uz pomoć poznatog heštega na Tviteru, posvećenog borbi protiv seksualnog zlostavljanja žena, slučaj 31-godišnje Marije Lukić koja je tužila za zlostavljanje smenjenog predsednika opštine Brus Milutina Jeličića zvanog Jutka.

U tekstu, u čijem naslovu stoji da „navodna žrtva uznemiravanja sama vodi borbu za pravdu“ opisuje se započeto povodom ovog slučaja za koje „Si-En-En“ navodi da je „uzdrmalo socijalno konzervativno društvo Srbije, gde je zakon o seksualnom uznemiravanju kao krivičnom delu uveden tek 2017. godine“.

„Si-En-En“ navodi reči Lukićeve da je to bio „početak dvogodišnjeg seksualnog uznemiravanja tokom kojih joj je Jeličić navodno poslao 15.000 Votsap, Vajber i SMS poruka, u više navrata je pipao i kazao joj da može da napreduje na poslu samo ako bude imala seks sa njim“

Navodi se da je Lukićeva, majka dvoje dece, u junu 2015. otišla na razgovor za posao kod Jeličića, kod kojeg je kasnije radila kao sekretarica, tokom kojeg je on zaključao vrata i silom je poljubio nakon čega mu je rekla da otključa vrata.

„Si-En-En“ navodi reči Lukićeve da je to bio „početak dvogodišnjeg seksualnog uznemiravanja tokom kojih joj je Jeličić navodno poslao 15.000 Votsap, Vajber i SMS poruka, u više navrata je pipao i kazao joj da može da napreduje na poslu samo ako bude imala seks sa njim“.

Navodi se da Jeličić i njegov advokat nisu odgovorili na pitanja koja im je „Si-En-En“ uputio, a Lukićeva je ponovila ranije date izjave da će se „ukoliko pravdu ne dobije u Srbiji“ obratiti Evropskom sudu za ljudska prava.

Marija Lukić je za CNN rekla da su ona i njena porodica istrpele konstantne pretnje i uznemiravanja na društvenim mrežama, što je kulminiralo objavljivanjem detalja iz njenog medicinskog kartona, prenosi N1.

Ona je navela da ne zna ko stoji iza toga, ali pretpostavlja da su umešani politički saradnici Milutina Jeličića.

„Ako ne budem mogla da dobijem pravdu u ovoj zemlji, a verujem da ću moći zbog svih dokaza koje imam, ići ću pred Evropski sud za ljudska prava u Strazburu. Ako treba i peške“, istakla je Marija Lukić.

Izvor: Naši u svetu Foto: Prva TV

YOU MAY LIKE