Connect with us

aktuelno

BOMBAŠKI NAPAD U ISTANBULU: Državljanka Srbije u stabilnom stanju nakon hirurške intervencije!

Published

on

Konzul Srbije u Istanbulu Ivana Pejović, izjavila je da je državljanki Srbije, koja je povređena u eksploziji u Istanbulu, u bolnici urađena intervencija koja je protekla uspešno.

Ivana Pejović je rekla da je srpska državljanka u stabilnom stanju i da će ostati u bolnici. Njoj je povređena ruka i imala je strano telo u ramenu.

Ona je dodala da će otići u bolnicu da se uveri da je povređena Nišlijka dobro i da vidi šta još konzulat može da uradi.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije u nedelju uveče je saopšteno da je u eksploziji u Istanbulu ranjena srpska turistkinja Dragana Ristić iz Niša.

Turska policija objavila je identitet žene koja se sumnjiči da je juče u centru Istanbula aktivirala bombu koja je ubila šest ljudi, a ranila 81 osobu. U pitanju je državljanka Sirije Ahlam Albašir, koja je navodno priznala zločin i povezanost sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK).

Ona je sa još 21 osumnjičenim uhapšena jutros, u velikoj akciji policije. Hapšenje je potvrdio turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, koji je naveo da se među njima nalazi i žena koja je juče označena kao glavni izvršilac napada u aveniji Istiklal.

Izvor: RTS / Nova.rs Foto: Wikimedia Creative Commons

Advertisement