Chicago, IL
59°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 20mph W
Humidity: 67%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
59°F
57°F
57°F
55°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
52°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 17 hours ago

By Serbian Times

SIMBOL SRPSKOG STRADANJA: Na današnji dan pre 25 godina su NATO bombe ubile Milicu Rakić! (FOTO)

Na današnji dan pre tačno dvadeset i pet godina poginula je Milica Rakić, stara tada tri godine, koju je pogodio geler u kući u Batajnici dok je sedela na noši. Milica bi sada imala 28 godina. Slava joj.

Nato bombardovanje SR Jugoslavije je imalo za posledicu veliki broj žrtava među kojima posebno mesto zauzima Milica Rakić, koja je nedužna izgubila život za vreme zločinačke agresije 1999.godine. Za njenu smrt do sada niko nije odgovarao. Mi ne smemo dopustiti da zaboravimo šta se desilo.

Nešto pre 22h, 17.aprila 1999.godine geler navođene rakete tomahavk je pogodio malo dete. Posle jake detonacije, stakla kuće su popucala, letele su pločice i fasada kuće. Otac Žarko je potrčao prema kupatilu od kojeg su vrata bila otvorena i imao je šta da vidi.

Milica je ležala mrtva na podu a oko nje je bilo dosta krvi. Otac je pomislio da je dete još uvek živo i svojim kolima je brzo prevezao u bolnicu gde su doktori samo mogli da konstatuju smrt.

Velika tragedija za porodicu ali i za ceo srpski narod. Milica je postala simbol jedne epohe i zaslužuje da je se uvek sećamo.

Postoji spomenik Milici Rakić i on se nalazi u Tašmajdanskom parku u Beogradu.

Srpska Pavoslavna Crkva je pokrenula inicijativu da se Milica Rakić kanonizuje, što znači da će biti proglašena za sveca. Na samom jugu Republike Srpske u manastiru Tvrdoš, kod Trebinja, napravljena je freska sa likom Milice Rakić, a prave se i ikone. Na fresci piše: “Sv.n.muč. od NATO. Milica dete“.

PROČITAJTE VIŠE:

POČELA GODINU DANA NAKON NATO AGRESIJE: Tucijada na Zlatici neguje tradiciju 20 godina!

KOŠARE, TERMOPILI NAŠEG DOBA: Na današnji dan 1999. počela ofanziva NATO i OVK terorista!

KRENULA OČEVIM STOPAMA: Ćerka pilota heroja iz NATO bombardovanja budućnost gradi u vojsci!

Izvor: Svi Srbi u Parizu
Foto: Printscreen Svi Srbi u Parizu

YOU MAY LIKE