Connect with us

sport

BODIROGA ZNA ŠTA JE CILJ: Podižemo Evroligu na viši nivo!

Published

on

Novi predsednik Evrolige Dejan Bodiroga izjavio je da će pokušati da ovu organizaciju podigne na viši nivo, saopšteno je danas.

Trostruki osvajač Evrolige Dejan Bodiroga će obavljati i funkciju direktora i predsednika, a Đorđi Bertomeu se povukao nakon 22 godine.

Bodiroga se obratio Udruženju igrača Evrolige (ELPA) prvi put posle izbora za prvog čoveka Evrolige.

“Posle 22 godine došlo je vreme da Evroligu odvedemo na novi nivo. Ovo je novi početak, a ELPA je osnov evolucije našeg takmičenja. Igrači su zvezde ovog sporta, mi ćemo nastaviti da radimo na tome da budu što je moguće prepoznatljiviji i zastupljeniji – na terenu i van njega. Želimo vam mnogo zdravlja i uspešnu sezonu”, izjavio je Bodiroga, preneo je zvanični sajt Evrolige.

Očekuje se da će Bodiroga postaviti košarkaše kao prioritet.

„Igrači su prave zvezde igre i nastavićemo da radimo na podizanju njihovog profila, na terenu i van njega. Želim vama i svim vašim saigračima da poželim zdravu i uspešnu sezonu“, poručio je Bodiroga na sastanku sa igračima.

Generalna skupština ELPA je odlučila da Kajl Hajns, Adam Hanga i Nikola Kalinić budu ponovo izabrani za potpredsednike ELPA. Predsednik ELPA-e je Tornike Šengelija, a njegovi potpredsednici Ðiđi Datome i Džejson Grejndžer, koji ostaje u Upravnom odboru kao predstavnik igrača Evrokupa.

Pored Bodiroge, postavljen je i novi izvršni direktor Evrolige, a to će biti Maršal Glikman, koji je već dugo prisutan kao savetnik.

Nova sezona u Evroligi počinje šestog oktobra.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen Twitter @the_ELPA

Advertisement