Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 52%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

BIVŠI SELEKTOR UDARIO NA VIDIĆA: Dobio je diplomu u Engleskoj na ime, naša škola je bolja!

Milovan Đorić je od pre nekoliko godina u penziji, a više od 60 godina u fudbalu.

„Prvi srpski bek“, kako mu je glasio nadimak dok je igrao fudbal, postao je Bata Đora kada je dobio funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

Bio je selektor gotovo svih reprezentativnih selekcija, čak i direktor trenerske škole.

U penziji je nekoliko godina, a sada je odlučio i on da prokomentariše dešavanja u srpskom fudbalu i da napadne Nemanju Vidića kog je optužio da mu je diploma poklonjena.

„Kad je završio karijeru on deset godina nije znao šta da radi. Slušam ga juče kako kaže da je završio trenersku školu u Engleskoj zato što se kod nas vrlo lako dobijaju diplome. Ja sam u to vreme već bio u penziji, ali su mi pričali neki ljudi da je došao u našu školu, bio četiri dana, a onda napustio. Završio je tamo školu zato što se kod njih diplome dobajaju na ime, a ne na znanje. Tvrdim da je naša trenerska škola bolja od engleske, a o tome svedoči i činjenica da od 20 premijerligaških klubova njih 16 ima trenere iz inostranstva. Kad je već završio tamo školu čudi me da mu Mančester junajted nije ponudio posao. Cenim špansku, nemačku i italijansku školu, i naša je među boljima u Evropi, a o engleskoj nemam visoko mišljenje.“

PROČITAJTE VIŠE:

Tvrdi i da Vidić gradi stanove i da bi na tome trebalo da ostane.

„Za funkciju predsednika fudbalskog saveza treba imati veliko iskustvo i znanje. Ja njega čak ne poznajem dobro, uvek smo bili na „zdravo, zdravo“, jer nije pratio reprezentaciju, a ni naš fudbal od kad je otišao iz Srbije. Ja volim Srbiju i sa 80 godina idem svuda gde igra reprezentacija. U vreme dok smo u savezu radili Karadžić, Laković i ja nikad nam niko nije pomogao a bili smo u jako teškoj situaciju. Nikad nisam imao veću platu od hiljadu evra. Sad je situacija mnogo bolja, država pomaže, obezbedila je sponzore i manjim klubovima, a o Crvenoj zvezdi i Partizanu da ne pričam. Nikada se u naš sport nije ovoliko ulagalo. Kažem, Vidića nigde nije bilo deset godina, a čujem da gradi stanove na Zlatiboru i po Beogradu, možda je to pravi posao za njega. Nama trebaju iskusni ljudi, koji poznaju materiju. On je veliko fudbalsko ime, ali ne može da se poredi sa Džajom“, rekao je Đorić za „Danas„.

Smatra i da Vidić nije ispunio sve uslove za kandidaturu za predsednika FSS.

„Čudno je to da se Vidić uopšte pojavio i da mu je naša fudbalska organizacija dopustila da se kandiduje. On čak nije ispunjavao sve uslove. Do sada smo samo jednom imali dva kandidata i to 2008. godine kada su kandidati bili Aca Bulić i Tomislav Karadžić, ali, tada je glasanje bilo javno, a sada se glasa tajno“, pojasnio je Đorić.

POVEZANE TEME:

DRAGAN DŽAJIĆ UVERAVA: Radiću u interesu srpskog fudbala, odgovoran sam čovek! (VIDEO)

SCENA KAKVA SE RETKO VIĐA U SRBIJI: Navijači dva kluba skandirali Nemanji Vidiću! (VIDEO)

KAKVA ČAST ZA SRPSKOG KAPITENA: Tadić postigao 100. gol za Ajaks, a evo kako su mu se odužili! (FOTO, VIDEO)

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Instagram

YOU MAY LIKE