Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SW
Humidity: 41%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
59°F
55°F
50°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
39°F / 25°F
37°F / 30°F
54°F / 36°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

BEZ GREJANJA SAMA NA MINUSU SA DECOM: Loži nameštaj kako bi se zagrejali! (FOTO)

Aleksandra Horvat iz Gospođinaca sa jednomesečnom bebom i četvorogodišnjim sinom živi u oronuloj kući bez struje, vode i grejanja. Da bi se zgrejali u ovim hladnim danima, loži nameštaj. Nakon poziva nadležnom Centru za socijalni rad, porodica je hitno zbrinuta.

Tročlana porodica nalazila se ispred kuće, na sedam stepeni ispod nule. Majka je naložila vatru, pa su čekali više od sat vremena da iz sobe od nekoliko kvadrata izađe dim koji propušta zakrpljeni šporet.

A drva često nema, pa se za ogrev snalazi kako može.

Izlupala sam krevete te koje sam imala, ormane što sam imala, većinom sam sve izlupala da imam za decu. Znači, teško je, i sa drvima, i sa hranom, i sa higijenom, sa svime – kaže Aleksandra Horvat iz Gospođinaca.

Nikola baš danas puni tačno mesec dana i kupa se u lavoru u kome se prethodne noći zaledila voda koju je majka pozajmila od komšija, jer svoju nema.

Kad dovučem, ona zamrzne, onda imam po tim loncima vodu, i kad potpalim treba da se čeka duže vreme, i dimi se jako, i treba da izađemo iz prostorije da bi izašao čitav taj dim. I ne smem da ostavim decu u tom haosu – govori Aleksandra.

Kiriju plaća 4.000 dinara, a nema ni struju – isključena je zbog duga koji su napravili prethodni stanari.

Njen partner je u pritvoru, zbog nasilja u porodici. Tvrdi da ne dobija novčanu pomoć od države iz proceduralnih razloga, jer nema prebivalište.

Radnici nadležnog Centra za socijalni rad izašli su na teren i zbrinuli majku i decu u adekvatnu ustanovu.

Oni dodaju da će u narednom periodu materijalno osnažiti i pružiti podršku porodici, u saradnji sa svim drugim institucijama i Centrom na teritoriji na kojoj majka ima prebivalište.

PROČITAJTE VIŠE:

POJAVIO SE ŽIV I ZDRAV NAKON 15 GODINA: Pronađen beloglavi sup za kojim se godinama tragalo!

PREDSEDNIK ODGOVORIO NA UVREDE NAVIJAČA: “Svi skandiraju protiv zlog Vučića a sve pare su dobili od zlog Vučića!” (VIDEO)

ISKORENILI KONZUMACIJU SUPSTANCI U ŠKOLAMA: Ovo je jedina zemlja na svetu u kojoj nema droge i alkohola kod mladih!

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen RTS

YOU MAY LIKE