Connect with us

aktuelno

BETOVENOVA “ODA RADOSTI” PROTIV KORONE: Umetnici iz Srbije, Kine, Italije i Turske zajedno odsvirali koncert uživo (VIDEO)

Published

on

Muzičari Opere Srpskog narodnog pozorišta su već nešto slično izveli sa numerom “Bela ćao”, kao podršku italijanskom narodu u borbi protiv COVID-19

Prvi međunarodni onlajn striming koncert održan je u subotu uveče na Jutjub kanalu Srpskog narodnog pozorišta.

Inicijator koncerta je Opera srpskog pozorišta iz Novog Sada, a izveli su ga umetnici iz četiri zemlje.

Muzičari Opere Srpskog narodnog pozorišta su već nešto slično izveli sa numerom “Bela ćao”, kao podršku italijanskom narodu u borbi protiv COVID-19.

Oni su, svako iz svog doma, uživo odsvirali ovu numeru i taj poduhvat, kako su rekli, tehnički veoma zahtevan, obavljen je uspešno, video je obišao i oduševio svet, a mnoge strane televizije su ga emitovale.

Sada se otišlo korak dalje, jer su uz umetnike iz Srbije, u isto vreme svirali i pevali i umetnici filharmonije iz Italije, Opere i baleta iz Turske i horovi iz Kine.

Svako, opet iz svog doma, priključio se na internet i svirao i pevao zasebno, a u Operi SNP-a su sva njihova onlajn uključenja sabirali tehničari u jedan signal i emitovali na Jutjub kanalu teatra.

U projektu je učestvovalo 30 muzičara i 22 pevača.

Oni su, nešto posle 21 čas, zajedno odsvirali “Odu radosti” Ludviga van Betovena, u godini u kojoj se obeležava 250 godišnjica njegovog rođenja.

Pre toga, u 20.30, počeo je prenos i preko skajpa na Jutjub kanalu gde se kratko posebno predstavio svaki teatar.

IZVOR: RTS FOTO: Printscreen

Advertisement