Connect with us

Srbija

BEOGRAD PLANIRA VELIKI EKSPERIMENT: Dva koncerta kao deo zdravstvene studije!

Published

on

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je koncerte u organizaciji Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje koji će pokazati kretanje virusa među populacijom i koji će poslužiti kao zdravstvena studija, koju očekuje da će svi preneti.

Grad Beograd će, kaže, dati i platiti logistiku RFZO-u koji će zajedno sa Medicinskim fakultetom realizovati jedan kontrolisani eksperiment, poput onih koji su rađeni u Barseloni, Amsterdamu i u drugim gradovima.

“Eksperiment će podrazumevati organizaciju koncerta, a oni će odrediti ko dolazi na taj događaj, da li samo vakcinisani ili će biti potrebani antigenski testovi, negativni pi-si-ar testovi i slično. Pratiće se svi ti ljudi nakon toga i možete da budete sigurni da će se srpska nauka pokazati kao uspešna i da će svi prenositi rezultate studije. Drago mi je što su pristali na moj predlog”, rekao je Vesić u Beogradskoj hronici.

Inače, više od milion vakcina protiv kovida 19 dato je u Beogradu i nedostaje nešto više od 60.000 doza kako bi u Gradu bilo vakcinisano 50 odsto građana, rekao je zamenik gradonačelnika.

“To je velika pobeda, u pojedinim opštinama vakcinisano je više od 75 odsto stanovništva, kao na primer u Starom Gradu”, rekao je Vesić.

Profesor Kavčić nastavlja da ruši "stare dobre šeme" između izdavačkih kuća, direktora i Ministarstva prosvete…👏

Posted by Serbian Times on Tuesday, May 11, 2021

On je rekao da će se u petak održati sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmotriti popuštanje nekih mera, a Grad je predložio četiri protokola.

Prema njegovim rečima biće razmotreno organizovanje matura, kongresa, seminara…

“Naravno, to neće biti kao pre, ali će se održavati uz poštovanje određenih mera”, rekao je Vesić.

Očekuje punije hotele čim završe sertifikate sa Izraelom i Turskom.

Naveo je da Beograd sprema još tri tržna centra za vakcinaciju, jer se, kako je istakao, vidi direktan uticaj vakcinacije na manji broj zaraženih.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Pexels

Advertisement